Αγώνες Σέβεν Σάιντ στις 28 Αυγούστου στη Ρόδο

Με αγώνες του Σέβεν Σάιντ θα καλωσορίσουν την Κυριακή 28 Αυγούστου η ΕΠΣΔ και όσες ομάδες αποφασίσουν να λάβουν μέρος, τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 Η διοργάνωση-θεσμός θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο Κοσκινού και τα σωματεία έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τη Δευτέρα 22 Αυγούστου.

 Η προκήρυξη αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ένωσης στη συνεδρίαση της 12/ 28-07-2016, αποφάσισε να διοργανώσει αγώνες Σέβεν Σάιντ ανοίγοντας έτσι την αυλαία για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017.
Στους αγώνες αυτούς θα λάβουν μέρος με δήλωση συμμετοχής τους προαιρετικά τα Σωματεία Γ΄ εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας Α, Β και Γ ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνισθούν θα πρέπει να έχουν απαραίτητα Δελτίο Ατομικών Στοιχείων και Μεταβολών και η ομάδα να προσκομίζει συνολική Κατάσταση Υγείας νόμιμα θεωρημένη από γιατρό.
Στο Σέβεν Σάιντ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τιμωρημένοι από την προηγούμενη  αγωνιστική περίοδο ποδοσφαιριστές.

Κάθε ομάδα θα αγωνίζεται με 7 ποδοσφαιριστές με δικαίωμα τριών (3) αλλαγών.
Η διάρκεια του αγώνα είναι δύο ημίχρονα των 7.30 λεπτών, χρονομετρημένα με πεντάλεπτη ανάπαυλα.
Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα η οποία σημείωσε τα περισσότερα τέρματα σε βάρος της άλλης.

Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος νικήτρια ομάδα αναδεικνύεται η ομάδα που κέρδισε τα περισσότερα κόρνερ και σε περίπτωση που υπάρχει ισοπαλία και στα κόρνερ νικήτρια ομάδα αναδεικνύεται αυτή που κέρδισε τα περισσότερα φάουλ. Σε περίπτωση νέας ισοπαλίας η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται μετά από εκτέλεση τριών επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) με τη διαδικασία που προβλέπει η παρ.9 του άρθρου 20 του ΚΑΠ.

Σε περίπτωση αποβολής ποδοσφαιριστή από τον αγώνα για έναν από τους λόγους που προβλέπονται από το άρθρο 10 του Π.Κ. και τιμωρούνται με ποινή μιας αγωνιστικής ημέρας ποδοσφαιριστής αυτός δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνισθεί στον αμέσως επόμενο αγώνα της ομάδος του στο Σέβεν Σάιντ.

Σε περίπτωση αποβολής ποδοσφαιριστή από τον αγώνα για έναν από τους λόγους που προβλέπονται από το άρθρο 10 του Π.Κ. και τιμωρούνται με ποινή δύο (2) ή και περισσοτέρων αγωνιστικών ημερών ο ποδοσφαιριστής αυτός δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνισθεί σε κανένα άλλο αγώνα του Σέβεν Σάιντ της περιόδου 2016-2017.

Τον οποιοδήποτε αποκλεισμό ποδοσφαιριστή από τους περαιτέρω αγώνες θα αποφασίζει η επιτροπή αγώνων Σέβεν Σάιντ που θα ορισθεί από την Ε.Ε., της ΕΠΣΔ. Η ως άνω επιτροπή θα επιλύει και κάθε άλλο θέμα που θα δημιουργείται κατά την διάρκεια των παραπάνω αγώνων του Σέβεν Σάιντ.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μία (1) φάση, (Κυριακή 28 Αυγούστου 2016) στο γήπεδο Κοσκινού και σε ώρες που θα ορισθούν μετά την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής, από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΣΔ.
Οι αγώνες Σέβεν Σάιντ στο Βόρειο Συγκρότημα θα διεξαχθούν εφόσον δηλώσει συμμετοχή ικανοποιητικός αριθμός σωματείων.
Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν στην ΕΠΣΔ μέχρι την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, στα γραφεία της ΕΠΣΔ.

Πριν την έναρξη όλες οι ομάδες που συμμετέχουν θα παρελάσουν υποχρεωτικά με τα λάβαρα τους και θα ακολουθήσει Αγιασμός για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Στις δύο ομάδες του τελικού θα απονεμηθούν κύπελλα».