Δύο άτομα στο εδώλιο για κατοχή 220 γραμμαρίων κοκαΐνης

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσουν το φθινόπωρο, 38χρονη από τη Γεωργία και ο 34χρονος κάτοικος Ιαλυσού, κατηγορούμενοι για 220 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η  38χρονη καθαρίστρια από τη Γεωργία συνελήφθη τη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007 στις 10.30 το πρωί όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου την εντόπισαν, λίγη μόλις ώρα μετά την αποβίβασή της από πλοίο της γραμμής, προερχόμενο από το Πειραιά.
Σε έλεγχο που της διενήργησαν βρήκαν να κατέχει στη τσάντα της μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη βάρους 220 γραμμαρίων περίπου, η οποία και κατασχέθηκε, όπως επίσης και τα δύο κινητά τηλέφωνα που κατείχε η 38χρονη.

Εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η Γεωργιανή ισχυρίστηκε ότι το δέμα της το είχε δώσει άγνωστο άτομο Αλβανικής καταγωγής και δεν γνώριζε πως μετέφερε ναρκωτικές ουσίες, ενώ όταν παρέδιδε το δέμα που μετέφερε θα έπαιρνε κάποιο χρηματικό ποσό χωρίς να γνωρίζει πόσο ακριβώς.

Στη συνέχεια με τη συνεργασία της 38χρονης και μετά από συντονισμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί εντόπισαν σε προσυνεννοημένο ραντεβού στη μία το μεσημέρι της 17ης Οκτωβρίου 2007 στην Ιαλυσό, τον 34χρονο σερβιτόρο την ώρα που επρόκειτο να παραλάβει το δέμα με τις ναρκωτικές ουσίες από την Γεωργιανή. Σε έρευνα που του έγινε βρέθηκε να κατέχει επάνω του 5.450 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι δύο κατηγορούμενοι τον Μάρτιο του 2008 κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους βαραίνουν, ενώ ο 34χρονος είχε επισημάνει ότι ουδεμία σχέση είχε ή έχει με ναρκωτικά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει καπνίσει ούτε τσιγάρο».

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχους με ελαφρυντικά τους δύο κατηγορούμενους και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών στον καθένα, ενώ στην 38χρονη επέβαλλε και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ.
Κατά αυτής της απόφασης ασκήθηκε έφεση από τους δύο καταδικασθέντες και η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 13 Οκτωβρίου 2016 στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου. Συνήγορος υπεράσπισης για την 38χρονη θα παραστεί ο κ. Νικήτας Μπόλκας.