Ο απολογισμός της επίσκεψης της υπουργού, Θεανούς Φωτίου στη Ρόδο από τον ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου

Η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, αποδεχόμενη την πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και με την συνοδεία των βουλευτών μας κ.κ. Δημήτρη Γάκη και Νεκτάριου Σαντορινιού, επισκέφθηκε το σύνολο των Ιδρυμάτων του νησιού μας, Αγ. Ανδρέα, Χαραλάμπειο, Κολυμπίων, Ορφανοτροφείου Θηλέων, για να διαπιστώσει η ίδια την κατάσταση που επικρατεί σε αυτά, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζηδιάκο, με εκπρόσωπο της Περιφερειακής Αρχής τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζωγραφίδη, και επισκέφθηκε τον Σύλλογο Γονέων στο κέντρο ΕΛΠΙΔΑ και τους πρόσφυγες στον χώρο των ΣΦΑΓΕΙΩΝ εκτός προγράμματος.

Οι επισκέψεις ξεκίνησαν με την άφιξη της Υπουργού την Παρασκευή πρωί, και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της επόμενης μέρας σε συνάντηση εργασίας που είχε με το Δ.Σ. των Ιδρυμάτων. Στις επισκέψεις είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους εργαζόμενους των τεσσάρων Ιδρυμάτων, αλλά και με το Δ.Σ. για να ενημερωθεί για την πορεία του από την ανάληψη των καθηκόντων του, καθώς και για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η κ. Φωτίου ανέπτυξε τις γενικότερες θέσεις του Υπουργείου για τον σχεδιασμό της Κοινωνικής του Πολιτικής, και ειδικότερα για τα Ιδρύματα στην λογική του ‘’ανοίγματος’’ τους στην κοινωνία, και την βελτίωση της σημερινής λειτουργίας τους με την ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ του Υπουργείου, της Αυτοδιοίκησης, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των ευαίσθητων ενεργών πολιτών που νοιάζονται για αυτά, αλλά και των ίδιων των ωφελούμενων.

Σε αυτό θα βοηθήσει αποτελεσματικά ο ηλεκτρονικός κόμβος διαλειτουργικότητας που προωθεί το Υπουργείο και η δημιουργία μεταξύ άλλων των Κέντρων Κοινότητας τα οποία θα απευθύνονται με συγκεκριμένο και επιστημονικό τρόπο στην καταγραφή και αξιολόγηση δικαιούχων που θα ωφελούνται.

Στην συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια και τον Δήμο Ρόδου, η κ. Φωτίου αφού άκουσε τις απόψεις του εκπροσώπου της Περιφέρειας και του Δημάρχου Ρόδου, ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία των προγραμμάτων άσκησης κοινωνικής πολιτικής που προωθεί το Υπουργείο με φορείς υλοποίησης τις Περιφέρειες και τους Δήμους, και περιέγραψε αναλυτικά τους άξονες κοινωνικής πολιτικής που σχεδίασε και υλοποιεί, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης για την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων. Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου προς τους δημοσιογράφους, από κοινού με το κόμμα, τους βουλευτές και τον Πρόεδρο των Ιδρυμάτων.

Οι εργασίες της Υπουργού ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 6 Αυγούστου, σε συνάντηση που είχε με στελέχη και μέλη του κόμματος. Η κ. Φωτίου παρέμεινε στην πόλης μας και την Κυριακή 7 Αυγούστου, επισκεπτόμενη ιδιωτικά την Παλιά Πόλη και το Αρχαιολογικό Μουσείο.