Άρης Λυκογιάννης: «Θέλουμε τουλάχιστον τρεις Έλληνες με εμπειρία»

Έχοντας σταθεροποιήσει τη θέση του ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, ο Κολοσσός H Hotels θα επιδιώξει και φέτος ν’ αποτελέσει αγωνιστικό παράδειγμα προς μίμηση.

Οι Ροδίτες στα τελευταία δύο πρωταθλήματα μπόρεσαν να συνδυάσουν αποτελεσματικότητα με ανάδειξη νέων παικτών (Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης, Μπιλλής) και ο προπονητής τους, Άρης Λυκογιάννης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, εξήγησε τους στόχους που υπάρχουν, αλλά και τον τρόπο που κινείται ο Κολοσσός H Hotels τη φετινή μεταγραφική περίοδο.

Αναλυτικά όλα όσα είπε:
Για τη νέα σεζόν και τους στόχους που θέτει ο Κολοσσός H Hotels: «Ο στόχος μας είναι να είμαστε εξίσου ανταγωνιστικοί με τις προηγούμενες δύο σεζόν και να διατηρήσουμε το σεβασμό που κερδίσαμε μέσα από την παρουσία μας στα παρκέ. Αγωνιστικά, ο στόχος είναι να μπορέσουμε να βρούμε από νωρίς τις νίκες που θα μας εξασφαλίσουν την παραμονή και στη συνέχεια να μείνουμε στο ίδιο μονοπάτι που βαδίσαμε και τα προηγούμενα χρόνια, μπαίνοντας στα πλέι οφ και παλεύοντας για ένα καλό πλασάρισμα».

Για το ρόστερ που χτίστηκε και τη φιλοσοφία που κινήθηκε στη μεταγραφική περίοδο: «Από τη στιγμή που υπάρχει ο αριθμός των έξι ξένων, αυτό που κοιτάμε είναι να υπάρχουν στο ρόστερ τουλάχιστον τρεις Έλληνες με εμπειρία από την κατηγορία.

Από εκεί και πέρα, στο σύνολο επιδιώκουμε να προστεθούν 3-4 παιδιά νεαρής ηλικίας, τα οποία να έχουν τις προδιαγραφές για να πάρουν την ευκαιρία και κάποια λεπτά συμμετοχής. Εάν δείξουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το επίπεδο θα βοηθήσουν την ομάδα, αλλά και τον εαυτό τους, βρίσκοντας χώρο και ρόλο».

Για το χώρο που δίνει στους νέους, για ακόμα μία χρονιά, ο Κολοσσός H Hotels: «Την ευκαιρία μέσα από τη διαδικασία της προπόνησης την πήραν αρκετά παιδιά. Την πρώτη χρονιά ήταν ο Τολιόπουλος με το Λαρεντζάκη, πέρυσι ήταν ο Λαρεντζάκης κι ο Μπιλλής.

Είναι περισσότερο θέμα των παιδιών και λιγότερο δικό μας. Ο παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία και μέσα από την αγωνιστική του συμπεριφορά να δείξει ότι μπορεί να πάρει ακόμα περισσότερο χώρο. Αυτά τα παιδιά κέρδισαν τον χρόνο τους και με το παραπάνω».

Για το επίπεδο της Basket League και πώς το αξιολογεί: «Θα είναι παρόμοια εικόνα με την περσινή. Υπάρχουν οι δύο μεγάλες ομάδες που ξεχωρίζουν. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο Άρης και η ΑΕΚ που έχουν κάνει μια προσπάθεια ανεβάζοντας το μπάτζετ κι έχουν μειώσει την ψαλίδα από τους πρώτους.

Στον πρώτο γύρο περιμένω όλες οι ομάδες να κινηθούν στο ίδιο επίπεδο μέχρι να ξεχωρίσουν αυτές που διαθέτουν μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια. Τότε θα δούμε πώς θα πάνε οι θέσεις των πλέι οφ».