Αρχηγός της εθνικής παίδων ο Χατζηδάκης!

Η Εθνική Παίδων θα είναι το τελευταίο από τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα που θα μπει στη «μάχη» ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αυτό το καλοκαίρι. Το δικό της τζάμπολ θα γίνει στις 12 Αυγούστου στο Ράντομ της Πολωνίας.

Η FIBA συνομίλησε με τον αρχηγό της ομάδας, Μανώλη Χατζηδάκη, ο οποίος μίλησε για άμυνα, για στόχους και για το λόγο που επιλέγει Γκασόλ (και δεν είναι μόνο μπασκετικός).

Ποιες είναι οι προσδοκίες και οι στόχοι για την Ελλάδα στο Ράντομ;
«Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια καλή παρουσία, να εκπροσωπήσουμε αξιοπρεπώς τη χώρα μας και παράλληλα να παίξουμε καλό μπάσκετ.
Έχουμε δουλέψει πολύ και θεωρώ ότι αν ακολουθήσουμε τις εντολές των προπονητών μας και πιστέψουμε στην ομάδα μας θα έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε ψηλά.»

Στην Πολωνία η Ελλάδα βρίσκεται στον Δ’ Όμιλο μαζί με τη Σερβία, την Εσθονία και τη Φινλανδία. Η άποψή σου για το γκρουπ;
«Είναι ένας πολύ δυνατός όμιλος και πρέπει να σεβαστούμε όλους τους αντιπάλους μας. Έχουμε τη Σερβία, η οποία είναι το φαβορί για να φτάσει ψηλά, ενώ τόσο η Εσθονία όσο και η Φινλανδία είναι πολύ αξιόλογες ομάδες.»
Είσαι ο αρχηγός της ομάδας. Τι σημαίνει αυτό για σένα;
«Είναι μεγάλη τιμή να είμαι ο αρχηγός, αλλά συνάμα και μεγάλη ευθύνη. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι προπονητές μου.
Ο ρόλος μου, όπως και ο ρόλος όλων μας, είναι να ανταποκριθούμε στις οδηγίες των προπονητών και στις απαιτήσεις της Εθνικής Ομάδας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.»

Υπέγραψες με την ΑΕΚ φέτος το καλοκαίρι. Γιατί την ΑΕΚ και τι περιμένεις με την παρουσία σου στην ομάδα;
«Υπέγραψα στην ΑΕΚ, γιατί είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και πιστεύω ότι εκεί θα έχω την καλύτερη δυνατή εξέλιξη.»

Πότε άρχισες να παίζεις μπάσκετ;
«Άρχισα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν 8 χρονών στο νησί της Λέρου, όπου προπονητής ήταν ο πατέρας μου, o οποίος με έκανε να αγαπήσω το μπάσκετ. Πριν από δύο χρόνια ήρθα στην Αθήνα στον Κρόνο και στη συνέχεια πήγα στον Ίκαρο Καλλιθέας.»

Έχεις κάποιο μπασκετικό ίνδαλμα και ο λόγος που το επέλεξες;
«Ένας απο τους παίκτες που θαυμάζω είναι ο Pau Gasol, επειδή μπόρεσε να κατακτήσει την κορυφή στο μπάσκετ και παράλληλα να γίνει ένας πολύ μορφωμένος άνθρωπος.»
Οι 12 παίκτες που θα ταξιδέψουν στο Ράντομ: Κώστας Αλτίνης (ετ. γεν. 2000, ύψος 1.95, θέση γκαρντ, ομάδα Άρης), Νίκος Αρσενόπουλος (2000, 1.95, γκαρντ, BAC), Βασίλης Γαργάλης (2000, 2.04, φόργουορντ, Πρωτέας), Δημήτρης Ερμείδης (2000, 1.83, γκαρντ, ΧΑΝΘ), Θωμάς Ζευγαράς (2001, 2.05, σέντερ, Ολυμπιακός), Περικλής Μπαζίνας (2000, 1.97, φόργουορντ, Απόλλων Π.), Γιώργος Μπαλλής (2000, 1.90, γκαρντ, Τρίπολη), Αλέξανδρος Προίσκος (2000, 2.00, φόργουορντ, BAC), Χρυσόστομος Σανδραμάνης (2000, 1.92, γκαρντ, Προμηθέας), Άρης Τσουργιάννης (2000, 2.03, φόργουορντ, Δούκας), Γιάννης Χατζηβέρογλου (2000, 2.00, φόργουορντ, Ηλυσιακός), Μανώλης Χατζηδάκης (2000, 2.07, σέντερ, ΑΕΚ).

Προπονητής: Μάνος Μανουσέλης
Β. Προπονητή: Νίκος Τούφας, Γιώργος Βλασσόπουλος.