Προτάσεις  για την Κω κατέθεσε η πρόεδρος του συλλόγου “Αγία Μαρίνα”

Προτάσεις προς κάθε αρμόδιο φορέα με στόχο να μετατραπεί η Κως σε Ιατρικό «Πυλώνα» της Ευρώπης, καταθέτει η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Αγία Μαρίνα», κα. Αναστασία Σταυριανού- Γεωργιάδη.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου κατά την διάρκεια της διήμερης παραμονής του στην Κω για την παράδοση των 9 τόνων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος στον οποίο και η πρόεδρος κα. Αναστασία Σταυριανού - Γεωργιάδη έκανε προτάσεις που απευθύνονται τόσο στη διοίκηση του νοσοκομείου Κω όσο και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Τουρισμού) αλλά και στο Δήμο Κω.

Πιο συγκεκριμένα, προτάθηκε προς τον διοικητή του νοσοκομείου Κω, ο οποίος και επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, να απευθύνει πρόσκληση αδελφοποίησης του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού με Πανεπιστημιακά Σκανδιναβικά και Ευρωπαϊκά νοσοκομεία, να ζητηθεί από ενδιαφερόμενα ευρωπαϊκά νοσοκομεία η ιατροτεχνολογική τους γνώση, αποστέλλοντας στην Κω ιατρούς που θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου Κω και στην αναβάθμιση του.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Κω, η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδεισίου «Αγία Μαρίνα», κα. Αναστασία Σταυριανού- Γεωργιάδη προτείνει την συνεργασία με ελληνικές, ευρωπαϊκές (και ιδιαίτερα Σκανδιναβικές) με Αμερικάνικες, Καναδικές, Ιαπωνικές, Κινεζικές, Αραβικές ιατρικές σχολές, ενημερώνοντας τις διοικήσεις τους ότι οι νεοφώτιστοι γιατροί είναι καλοδεχούμενοι στην Κω, προκειμένου να παραλάβουν τον τίτλο του Ασκληπιάδη ονομαστικά σε πάπυρο, σε ειδική τελετή στο Ασκληπειό, στο πλαίσιο τελετής που θα μπορούσε να γίνει ανάλογη με αυτή της Αφής της Ολυμπιακής δάδας.

Η τελετή αυτή θα μπορούσε να ξεκινάει από το πέταλο του λιμανιού της Κω έως τον Πλάτανο του Ιπποκράτη, συνοδεία της Φιλαρμονικής του νησιού, με τους νέους γιατρούς να δίνουν τον όρκο και να παραλαμβάνουν τον σχετικό πάπυρο (ονομαστικά) κάτω από τον Πλάτανο.
Η εκδήλωση θα ολοκληρώνεται με δεξίωση που θα παρατίθεται στον ιερό χώρο του Ασκληπειού ή σε αίθουσα θεάτρου.

Μάλιστα η κα. Γεωργιάδη δίδοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα μπορούσε να γίνει όλο αυτό, τονίζει ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις τελετές των Ιπποκρατείων θα πρέπει να παρέχονται στις ιατρικές σχολές και να υπάρχει προσωπικό πρόσκληση για τον κάθε τελειόφοιτο φοιτητή, στην οποία μεταξύ άλλων θα αναφέρεται ότι ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος ιατρός θα μπορεί να ορκιστεί στην πρώτη παγκόσμια ιατρική σχολή του Ιπποκράτη στο Ιερό Νοσοκομείο του Ασκληπείου Κω.