Προσφυγή για το ένταλμα των 200.000 του ΠΡΟΤΟΥΡ

Η πρόθεση να συνεχίσει ο ΠΡΟΤΟΥΡ απρόσκοπτα τον προγραμματισμό των δράσεών του μέχρι τα τέλη του χρόνου, ακόμα και για το 2017, επιβεβαιώθηκε χθες από τα μέλη της εκτελεστικής του επιτροπής που συνεδρίασε το μεσημέρι στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Καταρχήν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη συμφώνησαν να επιμείνουν για την έγκριση του εντάλματος των 200 χιλιάδων ευρώ το οποίο, ως γνωστόν, δεν εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Έτσι, ξεκινούν τις διαδικασίες για την κατάθεση προσφυγής κατά της απόφασης αυτής του ανώτατου ελεγκτικού οργάνου καθώς πιστεύεται ότι έχουν αρθεί οι αιτιάσεις που είχε προβάλει.

Επίσης, επικαιροποιήθηκε η απόφαση για την ενίσχυση του ΠΡΟΤΟΥΡ με 300 χιλιάδες ευρώ από το Δήμο Ρόδου, και χθες οριστικοποιήθηκαν οι δράσεις και συμπληρώθηκε η απόφαση η οποία θα τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στην ουσία, χθες, η εκτελεστική εξέτασε νέες δράσεις του ΠΡΟΤΟΥΡ για το δεύτερο εξάμηνο του 2016, ακόμα και την προετοιμασία για το 2017.

Όσο για το μεγάλο «αγκάθι» που παραμένει η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Οργανισμού-περί τα 200 χιλιάδες ευρώ υπολογίζεται ότι είναι οι πιο επείγουσες οφειλές, δηλαδή μισθοδοσίες και Ασφαλιστικά Ταμεία-χθες εκφράστηκε εκ νέου ο προβληματισμός και περιμένουν τώρα να ξεκαθαριστεί πρώτα το πλαίσιο ώστε να εξετάσουν πια το θέμα «εφ’ όλης της ύλης» από τον Σεπτέμβρη και βάσει των όσων λέει ο Επίτροπος.

Τέλος, οι πληροφορίες θέλουν το κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε περί τις δύο ώρες, να ήταν καλό και συναινετικό. Σημειώνεται ότι, στην εκτελεστική του ΠΡΟΤΟΥΡ, μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου ο οποίος είναι και Πρόεδρός της κ. Αντώνης Καμπουράκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Τέρης Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.