ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Εν Ρόδω Παρασκευή 10 Αυγούστου 1956
Αριθ. Φύλλου 1598

 

ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟΝ
Τα 30 χρόνια του Γ. Σ. “Φοίβος”
Ποιοί θα βραβευθούν με διπλώματα

Στις 24 Φεβρουαρίου του 1927, μια ομάδα κατοίκων της Κρεμαστής αποφάσισε να ιδρύση τον “Φοίβο”, τον γυμναστικόν αυτό σύλλογο, που επρόκειτο να συνδυάση για την κοινότητα την ανάπτυξη του Αθλητισμού και το Κρυφό Σχολείο του Πατριωτισμού.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίσθηκε από τους κ.κ. Κ. Μιχαλάκην πρόεδρον, Α. Αναστασιάδου αντιπρόεδρος, Ι. Παπανικολάου γεν. γραμματεύς, Ν. Χαλκίτης ταμίας, και Μ. Παπακωνσταντίνου και Δ. Κ. Παρασκευάς σύμβουλοι. Και ο δρόμος που άνοιξε το παληό αυτό συμβούλιο, στενός στην αρχή, πλάτινε όσο περνούσαν τα χρόνια, για να φέρη σήμερα τον “Φοίβο” στο επίπεδο των καλυτέρων σωματείων της Ρόδου.
Μεθαύριο ο Γ.Σ. Φοίβος γιορτάζει την επέτειο των 30 ετών από της ιδρύσεώς του. Kαι εκτός απ’ τις διάφορες εκδηλώσεις, τους αγώνες και το ποδόσφαιρο, θα συγκεντρωθούν γι’ άλλη μια φορά όλοι εκείνοι που συνετέλεσαν στο ανέβασμα του Φοίβου για ν’ ακούσουν την ιστορία τους και για να πάρουν τα αναμνηστικά τους διπλώματα.

Έτσι θα τιμηθούν με διπλώματα οι εξής αθλητές επί ιταλοκρατίας:
Γ. Σ. Σμαραγδιού, Ι. Α. Κυριαζή, Κ. Α. Γρηγοράκη, Π. Μ. Μιχαλάκη, Β.Μ. Μάτση, Σ. Μ. Μάτση, Π. Μ. Μάτση, Μ. Δ. Γιαχού, Ν. Σταματάκης, Δ.Κ. Παρασκευά, Θ. Ν. Δράκου, Στ. Ι. Τσαμπικάκη, Μ., Σ. Σμαραγδιού, Ι. Γ. Ελενίτσας, Γ. Γ. Ψαρά, Π. Γ. Παπόρη, Ν. Ι. Τσιμέττα, Β. Γ. Μάτση, Γ. Γρ. Γρηγοράκη, Θ. Γρ. Γρηγοράκη, Ι. Κ. Γιαννού, Στ. Ν. Παναγιώτα, Στ. Α. Φλεβαρού, Δ. Ν. Δράκου, Μ. Α. Κυριαζή, Μ.Κ. Βόλα, Π. Α. Γρηγοράκη, Ε. Σ. Πελεκάνου, Μ. Σ. Πελεκάνου, Παν. Κριζάς, Π. Αργυρίου, Ι. Σκαζής, Ι. Περίδη, Γ. Παπαρουλάκη, Νικ. Μαντάς, Δημοσθ. Α. Φλεβαρού, Απ. Ι Τσιβίτη.
Επίσης, οι κάτωθι αθληταί Γ. Σ. Σμαραγδιού, Ε. Ι. Τσαμπικάκη, Γ. Ε. Εξαδάκτυλος, και Νικ.

Τριανταφύλλου θα βραβευθούν διά χρυσών μεταλλίων, διότι ετίμησαν τα χρώματα του Σωματείου των με πρώτας νίκας άτινας κατέκτησαν εις τους κατά διαστήματα Πανδωδεκανησιακούς αγώνας.
Τα διπλώματα θα δοθούν σε ειδική γιορτή, θ’ ακολουθήσουν δε διάφοροι αγώνες. Για όλα δε αυτά, νομίζουμε κανένας Ρόδιος δεν πρέπει να λείψη απ’ τη χαρά αυτή της σημερινής Νεολαίας της Κρεμαστής.

Γ. Μαρτίνης

ΑΦΙΚΝΟΥΝΤΑΙ 70 ΓΑΛΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΑΙ ΤΗΝ 1ην ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Την 15ην τρέχοντος αναμένονται ν’ αφιχθούν εις Ρόδον διά του ατμοπλοίου της γραμμής 70 Γάλλοι περιηγηταί. Ούτοι θα παραμείνουν εις Ρόδον επί διήμερον αφού επισκεφθούν τα διάφορα αξιοθέατα της πόλεως και της υπαίθρου.


ΠΑΡΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΥΨΕΛΑΙ ΚΑΙ ΚΗΡΗΘΡΑ ΠΡΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΝ ΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ
ΑΘΗΝΑΙ, 9. Κατ’ ανακοίνωσιν του υπουργείου Γεωργίας, παρελήφθησαν επ’ αυτού 2.000 κυψέλαι και 15.000 φύλλα τεχνητών κηρηθρών.
Ταύτα θα διανεμηθούν υπό του υπουργείου εις τους μελισσοκόμους των Επαρχιών.


ΠΟΙΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΗΜΕΡΙΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ ΕΙΣ ΤΟ “ΕΛΛΗ”
Ως ανεκοινώθη, οι διοργανούμενοι υπό του ΝΟΡ, της Επιθεωρήσεως Σωματικής Αγωγής και των δημοσιογράφων, αγώνες Καταδύσεων, θα διεξαχθούν εις την πλαζ του “Ελλη” εντός του προσεχούς 15νθημέρου.
Οι εν λόγω  αγώνες θα περιλαμβάνουν 1) απλήν κατάδυσιν προς τα οπίσω με πτώσιν με τα χέρια και την κεφαλήν, 2) Κατάδυσιν Ισάνδρου με τα χέρια και την κεφαλήν, 3) Πτώσιν προς τα οπίσω με ισορροπίαν και πρώτην επαφήν με τα πόδια, 4) Πήδημα Οισάρου με πρώτην επαφήν με τα χέρια, και 5) Κατάδυσιν απλήν με πρώτην επαφήν με τα χέρια.
Μεθαύριον πιθανώς θα διεξαχθούν προκιματικοί.


ΟΙ ΝΙΣΥΡΙΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΗΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑΝ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑΝΗΝ
Ως πληροφορούμεθα υπό του Σωματείου Νισυρίων Ρόδου “Πορφυρίς” προετοιμάζεται μεγάλη εκδρομή Νισυρίων και άλλων προσκυνητών εις την πανηγυρίζουσαν μονήν της Παναγίας Σπηλιανής.
Η μετάβασις των εν λόγω εκδρομέων εις Νίσυρον θα γίνη πιθανώς διά σκάφους της ΘΟΑ.