Μία μικρή χωματερή στην καρδιά της Παλιάς Πόλης

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται μια από τις πλατείες της Παλιάς Πόλης της Ρόδου, στην οδό Σοφοκλέους, στην οποία συνυπάρχουν ένας αρχαιολογικός χώρος, καταστήματα και αρκετά… σκουπίδια, τα οποία αποτελούν και αυτά ένα από τα… αξιοθέατα που «θαυμάζουν» καθημερινά οι δεκάδες τουρίστες που περνούν από την περιοχή.

Παρά την ξεθωριασμένη ταμπέλα του υπουργείου Πολιτισμού και της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που υπάρχει εκεί για να αποτρέπει την είσοδο, αυτό δεν εμπόδισε κάποιους όχι μόνο να εισέλθουν στο χώρο, αλλά να φτιάξουν και αυτοσχέδια παράγκα!


Μάλιστα σύμφωνα με τους περίοικους, συνεργεία του Δήμου Ρόδου βρέθηκαν στο σημείο τον περασμένο χειμώνα, όπου «μισογκρέμισαν» την παράγκα, αλλά από τότε δεν ξαναφάνηκαν για να ολοκληρώσουν την απομάκρυνσή της, ώστε να καθαριστεί η περιοχή.

Το παζλ της… βρωμιάς, συνθέτουν ακόμη τα αγριόχορτα και η μικρή χωματερή από σκουπίδια που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο δίπλα.


Παράλληλα όμως δεν είναι λίγα και τα παράπονα από τους καταστηματάρχες, αφού εσχάτως στην πλατεία μεταφέρθηκαν και οι κάδοι των σκουπιδιών, οι οποίοι καθημερινά… ξεχειλίζουν, σε απόσταση αναπνοής από πέντε τουλάχιστον καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.