Πολλά τα προβλήματα στα Μαριτσά

Την άμεση παρέμβαση του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην κοινότητα Μαριτσών, ζητά με επιστολή του ο κ. Σπύρος Κίκας.

Εδώ και χρόνια δεν έχει γίνει καμία σοβαρή παρέμβαση στο χωριό, αναφέρει ο κ. Κίκας, τονίζοντας τα εξής:
«Μαριτσά ένα χωριό ξεχασμένο.  Ενώ είναι πολύ κοντά στην πόλη της Ρόδου με μεγάλη επισκεψιμότητα από ημεδαπούς και αλλοδαπούς τουρίστες δυστυχώς υπάρχει από αεροδρόμιο προς Μαριτσά, Μαριτσά-Παστίδα ανατολική πλευρά και Μαριτσά Καλαμώνας ένα καταστρεμμένο οδικό δίκτυο, όπως και ο περιφερειακός δρόμος προς Ψίνθο στην περιοχή  (Μονή) έχει υποστεί διάβρωση από τις βροχοπτώσεις και κατά συνέπεια πολύ επικίνδυνος.
Ο βιολογικός του χωριού εδώ και δύο χρόνια υπολειτουργεί με αποτέλεσμα τα λύματα να οδηγούνται στον χείμαρρο της περιοχής όπου οι κάτοικοι της περιοχής εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Αγροτικοί και πυρασφάλειας δρόμοι είναι απροσπέλαστοι, οι αγρότες μας δεν μπορούν να προβούν στις εργασίες τους και γι’ αυτό τον λόγο τα αγροκτήματα εγκαταλείπονται.
Υπάρχουν πηγές στις πλαγιές των βουνών στις περιοχές Μονή, Τσουκαλαριά, Χατζηχασάνη και Αινόγλη, χωρίς εκμετάλλευση τα νερά τους χάνονται, ενώ οι πεδιάδες των περιοχών μας είναι άνυδρες.

Επίσης στο χωριό μας υπάρχει έλλειψη αγωγών όμβριων υδάτων με κίνδυνο πλημμυρών τους χειμερινούς μήνες όπως το 1989 και το καλοκαίρι, τα λιμνάζοντα νερά από το πλύσιμο των αυλών να καθίσταται εστία μόλυνσης και δημιουργώντας άσχημη εικόνα για τον πολιτισμό μας στα μάτια των τουριστών που περπατούν στα στενά δρομάκια.
Δυστυχώς και ο περιφερειακός φωτισμός από Κρεμαστή προς Μαριτσά έχει καταστραφεί κυρίως από τροχαία δυστυχήματα χωρίς αντικατάσταση.
Δεκαπέντε χρόνια δεν έχει γίνει καμιά σοβαρή παρέμβαση στο χωριό μας, ενώ προσφέρει πάρα πολλά στον δήμο μας και στο ελληνικό κράτος»