Αισιοδοξία του δημάρχου για την πλήρη λειτουργία  της μαρίνας Ρόδου

Αισιοδοξία ότι η νέα μαρίνα Ρόδου θα ολοκληρωθεί και θα λειτουργήσει σε όλη της τη δυναμική, εκφράστηκε κατά τη συνάντηση που είχε χθες ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με τον κ. Μαρούλη από την Εταιρία «Μαρίνες Α.Ε.», τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μιχάλη Χριστοδούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρούλης εξέφρασε προς τον Δήμαρχο την αισιοδοξία του ότι το μεγάλο αυτό έργο υποδομής για το νησί θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ περιμένουν να ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα έργα που θα το πλαισιώσουν.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε ότι αυτές τις ημέρες έκλεισε και ο αγωγός από τη ΔΕΥΑΡ ενώ άμεσα αναμένεται να γίνει και το πρατήριο της EΚO στη μαρίνα.

Η διαβεβαίωση που πήρε είναι ότι, άμεσα, θα λειτουργήσει και επίσημα η υφιστάμενη εγκατάσταση της μαρίνας, χωρητικότητας 400 σκαφών, ενώ ο κ. Χατζηδιάκος ζήτησε να προχωρήσει και η επέκτασή της που είναι για άλλα 200 σκάφη.
Κοινή διαπίστωση είναι, πάντως, ότι η νέα μαρίνα της Ρόδου έχει μεγάλη ζήτηση, κάτι που φαίνεται και…δια γυμνού οφθαλμού ενώ μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από τα απέναντι παράλια για να έρθουν με γιοτ εδώ.
Όπως είπε ο Δήμαρχος στον κ. Μαρούλη, επειδή έχουν εντάξει σε πρόγραμμα την ανάπλαση της περιοχής πέριξ της μαρίνας, για χρηματοδότηση, θα πρέπει η Εταιρία να προχωρήσει στη δεύτερη φάση του έργου το οποίο, μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα πήρε και την αδειοδότηση.

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο εκπρόσωπος της Εταιρίας φάνηκε ικανοποιημένος με το Δήμο αφού, μέχρι στιγμής, ό,τι έχουν ζητήσει έχει γίνει.