Ξεσπάθωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου

Πρωτοφανής επίθεση εξαπέλυσε στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, χθες το βράδυ, ο πρόεδρος του σώματος κ. Βαγγέλης Μανδρακός κατά του επικεφαλής της παράταξης ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργου Υψηλάντη για τα όσα ανέφερε ο τελευταίος για τον ίδιο σε επιστολή που δημοσιοποίησε, μετά την άρνηση του κ. Μανδρακού να συγκληθεί εκ νέου η διαπαραταξιακή επιτροπή για τον υποσταθμό της ΔΕΗ.

Ο κ. Μανδρακός, με ύφος και εκφράσεις που δεν μας έχει συνηθίσει, λόγω της ιδιότητας του χαρακτήρα του, αφού εξήγησε το ρόλο σύστασης της διαπαραταξιακής καταφέρθηκε εναντίον των δύο βουλευτών  Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Νεκτάριου Σαντορινού και Δημήτρη Γάκη οι οποίοι δεν παρέστησαν στην επίμαχη συνεδρίαση, κάνοντας λόγο για ηχηρές απουσίες και είπε χαρακτηριστικά: «Γίναμε μάρτυρες ακόμη μίας κωλοτούμπας της κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος όμως... το συνέχισε λέγοντας ότι και ο κ. Υψηλάντης που ακολουθεί το ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις κωλοτούμπες αισθάνθηκε την ανάγκη να πει αυτά τα πράγματα. Ανέφερε ακόμη ότι στη συνεδρίαση αυτή, ο εκπρόσωπος του υπουργού κ. Σκουρλέτη ήταν προκλητικός.
Ο κ. Μανδρακός χαρακτήρισε αθλιότητα να επιτίθεται ο κ. Υψηλάντης με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς, όπως είπε, κατά του προσώπου του. Και του είπε ότι διεκδικεί τον τίτλο του πιστού κομματόσκιλου και ότι θέλει να ξεπεράσει σε προπαγάνδα και τον Γκαιμπελς!
Ο πρόεδρος δεν σταμάτησε εκεί αλλά είπε προς τον κ. Υψηλάντη ότι τον άδειασαν οι σύντροφοί του και ότι βρίσκεται... «στα όρια της παλαβομάρας»!

Κλείνοντας θέλοντας να απαντήσει στην παρότρυνση του κ. Υψηλάντη που είχε αναφέρει στην επιστολή του, να αποσυρθεί ήσυχος στο ιατρείο του για να σώσει την πολιτική του αξιοπιστία, λέγοντας μάλλον ότι του απευθύνει την ίδια παρότρυνση εκτός και αν ο πολιτικός του φορέας του βρει υψηλόβαθμη θέση.
Παίρνοντας το λόγο επί προσωπικού ο κ. Υψηλάντης είπε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στις πρωτοφανείς αθλιότητες για ένα διαδικαστικό θέμα το οποίο ο πρόεδρος κινήθηκε πέρα και έξω από τη δεοντολογία, του είπε ακόμη ότι η παραφροσύνη βρίσκεται μόνο σ’ αυτά που λέει και θέλησε να απαντήσει επί της ουσίας για την διαπαραταξιακή λέγοντάς του ότι επρόκειτο για μία οργανωμένη φιέστα υπέρ της θέσης της ΔΕΔΔΗΕ και ότι φαλκίδεψαν τη συνεδρίαση.

Είπε ακόμη ο κ. Υψηλάντης ότι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι, αλλά δεν είναι στέλεχος κανενός κόμματος ούτε ακολουθεί σε κωλοτούμπα κανένα κόμμα. Και θύμησε ότι στη συνεδρίαση εκείνος ήταν που επιτέθηκε στον εκπρόσωπο του κ. Σκουρλέτη.
Ο κ. Μανδρακός δεν απάντησε εκ νέου αλλά μία αναφορά έκανε ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος στην αρχή της τοποθέτησής του.
Παρόλο που θέλησε να κατευνάσει τα πνεύματα, είπε ωστόσο ότι είδε την αγανάκτηση του κ. Μανδρακού για την επιστολή και είπε ότι δεν μπορεί να του υποδεικνύει να αποσυρθεί στο ιατρείο του και έκλεισε λέγοντας:
«Είναι τιμή του (σ.σ. κ. Μανδρακού) να αποσυρθεί στο ιατρείο του όταν άλλοι... αποσύρονται σε δανεικά γραφεία».