Αποκαταστάθηκε αστυνόμος Α’  θύμα ανώνυμων καταγγελιών

Αποκαταστάθηκε πλήρως, για ακόμη μία φορά, αστυνόμος Α΄ που υπηρετεί στην Κω και σε βάρος του είχε σχηματιστεί ποινική υπόθεση μετά από ανώνυμες καταγγελίες, η οποία τέθηκε στο αρχείο.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Σταυρόπουλο ο οποίος υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλειδών στην Κω μετά την μετάθεσή του από το Τμήμα Ασφαλείας Κω όπου ήταν διοικητής.
Όπως είναι γνωστό ο κ. Σταυρόπουλος είχε καταφέρει να εξιχνιάσει τις περισσότερες υποθέσεις που ασχολήθηκε η υπηρεσία του τα τελευταία χρόνια που βρισκόταν στο «τιμόνι» του Τμήματος Ασφαλείας της Κω, και παράλληλα να δώσει «ηχηρά χτυπήματα» στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και όχι μόνο!
Το έργο που έχει επιτελεστεί κατά την θητεία του κ. Σταυρόπουλου στην Ασφάλεια της Κω, κατά κοινή ομολογία, μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ τροχοπέδη στην πορεία του αυτή αποτέλεσε ο σχηματισμός διαφόρων ποινικών δικογραφιών σε βάρος του, οι οποίες έχουν τεθεί στο αρχείο.

Η τελευταία υπόθεση απασχόλησε τόσο την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω όσο και τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. μετά από τέσσερις καταγγελίες που έγιναν (οι τρεις το 2011 και η τέταρτη το 2014), σύμφωνα με τις οποίες, ο κ. Ανδρέας Σταυρόπουλος τότε διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κω «κάλυπτε έννομες ενέργειες ημεδαπού, όπως εμπόριο ναρκωτικών, παράνομη διακίνηση γυναικών με αντάλλαγμα χρήματα και άλλα δώρα, ενώ φερόταν να είχε σχέσεις και με άλλα άτομα, γνωστά στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας για τη διάπραξη διαφόρων ποινικών αδικημάτων. Μάλιστα στις ίδιες  καταγγελίες φέρονταν ο συγκεκριμένος αστυνομικός μαζί με συναδέλφους του, ότι κατέθεταν χρήματα σε λογαριασμό ημεδαπού ως αντάλλαγμα για την αγορά ναρκωτικών ουσιών, ενώ καταγγέλθηκε ότι λάμβανε και χρήματα από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικών ενδιαφέροντος στη Κω προκειμένου να παρέχει κάλυψη στις παράνομες δραστηριότητες που γίνονταν στα καταστήματά τους.
Από τις έρευνες που έγιναν τόσο από το εσωτερικό υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. όσο και από την Εισαγγελία Κω (γραφολογικές εξετάσεις κ.α.α) όχι μόνο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του Αστυνόμου Ανδρέα Σταυρόπουλου αλλά και πως ουδεμία σχέση είχε με τα καταγγελλόμενα.

Έτσι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο όπως αναφέρεται και στην σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σταυρόπουλος έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά αυτών που τον διέσυραν και μάλιστα έχει υποβάλλει και σχετικές μηνύσεις για τις οποίες μέχρι τώρα δεν έχει σχηματιστεί καν ποινική δικογραφία για αδικήματα όπως της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς κατάθεσης, για τα οποία τους κατηγορεί.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:
«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδίδεται η παρούσα Ανακοίνωση, η οποία υπέχει θέση αποκατάστασης του Αστυνόμου Α’ Ανδρέα Σταυρόπουλου, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Κω.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάιο, η Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου, επικύρωσε πράξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κω, με την οποία τέθηκε στο αρχείο προκαταρκτική εξέταση, που διενήργησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορούσε σε διερεύνηση τεσσάρων ανώνυμων καταγγελιών για εμπλοκή του Αξιωματικού σε αξιόποινες πράξεις, την περίοδο που υπηρετούσε ως Διοικητής στο Τμήμα Ασφαλείας Κω.
Σύμφωνα με την ως άνω εισαγγελική Διάταξη, από την εξέταση της υπόθεσης δεν προέκυψε καμία αξιόποινη πράξη οποιουδήποτε προσώπου.
Η παρούσα Ανακοίνωση εκδίδεται κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν.2713/1999, κατόπιν αιτήσεως του Αξιωματικού».