Ζω ή μήπως θα έρθω στη ζωή;

Γράφει ο
Κώστας Σαρρής

Αφορμή για την σημερινή μου ενόχληση πήρα από τους εφοριακούς που εμποδίστηκαν στον έλεγχο τους από υπαλλήλους κέντρου διασκέδασης!

Πριν ακούσουμε "αμφι πλευραίς ιστορίαν" αγοράσαμε την είδηση απο τα κανάλια και προ της απολογίας καταδικάσαμε την επιχείρηση, τον επιχειρηματία, την τουριστική Ρόδο, την τουριστική Δωδεκάνησο, το νότιο Αιγαίο κι όπου αλλού μπορεί να ταξιδέψει το μυαλό μας προκειμένου να βρούμε τον ένοχο της οικονομικής μας κακοτυχίας των τελευταίων ετών!!

Απλά για να μπορέσουμε αβίαστα να πούμε...ΝΑ !! Αυτός ή Αυτοί φταίνε για το χάλι μας!!!! Θα προσπαθήσει κάποιος να μου απαντήσει σε ένα φανταστικό σενάριο; Αν (λέω "αν" γιατί δεν ήμουν εκεί την ώρα των συμβάντων και δεν ισχυρίζομαι τίποτα) λοιπόν ζητήθηκαν από τους υπαλλήλους οι επαγγελματικές ταυτότητες των εφοριακών και δεν επιδείχθηκαν, ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ;

Επαναλαμβάνω ότι είναι άκρως υποθετικό σενάριο που μας υποδεικνύει όμως την σοβαρότητα που πρέπει να έχουμε στην "καταδίκη" που επιφυλάσσουμε μόλις ακούσουμε μια είδηση "εμπόρευμα" του ηλεκτρονικού ή γραπτού τύπου!! Να ερωτήσω ακόμα κάτι κε διευθυντά!!

Αν δικαιωθεί η προφυγή του επιχειρηματία κατά της προβλεπόμενης διοικητικής ποινής που του επεβλήθη (ή θα του επιβληθεί) έχετε υπόψιν να δημοσιευθεί στην ίδια θέση με την ίδια ένταση και θα δημιουργήσει το ίδιο ενδιαφέρον με εκείνην της αναγγελίας “του ατοπήματος”!!!
Μου δημιουργήθηκαν αυτές οι εικόνες και τα ερωτήματα κε διευθυντά γιατί κι εγώ στο παρελθόν είχα ανάλογα περιστατικά στο δικό μου μαγαζί!

Οταν π.χ. συνεργείο του ΙΚΑ ήθελε να μπει στην κουζίνα μου ενώ αρνιόταν να μου επιδείξει "πιστοποιητικό υγείας"!! Αν κι αυτό γινόταν ανάλογη είδηση τότε ο τίτλος θα ήταν....ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ!!!!!
Τάχω με τους υπαλλήλους μήπως; ΟΧΙ και ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ  ΟΧΙ κε διευθυντά!  Ισα ίσα πάντοτε από όποιο μετερίζει μου έταξε να υπηρετήσω τον τόπο η κοινωνία μας, τους διευκόλυνα πάντα και απτή απόδειξη τούτου είναι η αγνή φιλία που έχει μείνειαπό τότε μεταξύ μας σαν απόσταγμα της συνεργασίας μου μαζί τους!!

Το ότι συμβαίνει δεν είναι θέμα νοοτροπίας υπαλλήλων!  Είναι απαύγαυσμα της προχειρότητας των πρακτικών στις οποίες υποβάλλει τους υπαλλήλους του το κράτος εσαεί και του αποτελέσματος που θέλει να δείξει στην ελληνική κοινωνία!!  Μια ζωή αυτό το παραμύθι ακούμε απ’ αυτό το πράγμα που αυτοχρίστηκε κράτος!!

ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ!! ΝΑ !!! ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ !!  Κι ας συμπεριλαμβάνονται στους ΑΥΤΟΥΣ κρατικοί υπάλληλοι, ιδιώτες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες κι οποιοσδήποτε άλλος!! Αν π.χ. τώρα σας έλεγα ότι δεν πληρώνω γιατί είμαι οπαδός του πρωθυπουργού και άρα δεν δέχομαι και έλεγχο ποιός θα με πίστευε!! Τότε όμως που πέρναγε η μπογιά του τον ψήφισαν όλοι!!

Οσο για τα τσιράκια της “πρώτη φορά άγνωστης κατεύθυνσης” τότε το ¨δεν πληρώνω” και άρα δεν ελέγχομαι ήταν σημαία και ηρωισμός!!  Τώρα προσπαθούν με τα φερέφωνα τους να αποδείξουν τους εγκληματίες της μη πληρωμής!! Τελικά κ. διευθυντά εγώ που ζητώ τον “δεοντολογικό” έλεγχο και προσπαθώ να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου έχω πρόβλημα ταυτότητας!! Ειμαι έλληνας!!! Ειμαι φορολογούμενος ή μικροσυνέταιρος στο μαγαζί μου!!

Να ελέγχομαι δεοντολογικά και νόμιμα!! Να τα βάζω με τους υπαλλήλους του ανάλγητου κράτους βλέποντας το στα πρόσωπα τους!! Να με βλέπουν οι κρατικοί υπάλληλοι σαν μεζέ στο πιάτο τους θεωρώντας με υπεύθυνο της κακοδαιμονίας τους!! Τι είμαι τελικά γαμώτο!! Μήπως δεν ζω καθόλου και ονειρεύομαι όλα τα κακά που δεν θα ήθελα να με ταλαιπωρήσουν όταν θα έλθω στην ζωή!!

Είμαι στο τσακ να ζητήσω έναντι οποιουδήποτε τιμήματος από τον δημιουργό μου να μην με στείλει να ζήσω στην Ελλάδα, και ειδικά στην Ελλάδα της πρώτης φοράς άγνωστης και ακόμα ζητούμενης κατεύθυνσης!!!!