Φοβούνται για πλημμύρες οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου

Πλημμυρικά φαινόμενα φοβούνται τώρα οι κάτοικοι της νότιας Ρόδου, μετά την καταστροφή που υπέστη η περιοχή τους από την πρόσφατη φωτιά.

Μάλιστα οι δύο κοινότητες της Απολακκιάς και της Αρνίθας όπου σημειώθηκαν και οι μεγαλύτερες ζημιές, ανησυχούν για την πιθανή εκδήλωση πλημμυρών στα σημεία που το ποτάμι περιβάλλει το πρώτο χωριό και παραπόταμός του συνεχίζει προς το δεύτερο.

Για το λόγο αυτό χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη, και το σύμβουλο της περιφέρειας για τεχνικά θέματα Νίκο Οικονόμου, επισκέφθηκε τις περιοχές και συζήτησε με τα τοπικά συμβούλια την κατάσταση.
Σημειώνεται ότι οι πρόεδροι ζήτησαν από τον περιφερειάρχη την παρέμβαση της περιφέρειας με σκοπό να αντιμετωπιστούν πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζημάρκος ζήτησε από τους προέδρους την έγγραφη αποτύπωση των αιτημάτων τους, αν και αρμόδιος για την υλοποίηση των παρεμβάσεων δηλαδή των έργων που απαιτούνται είναι ο δήμος Ρόδου.

Πάντως αν ο δήμος δηλώσει αδυναμία στην εκτέλεσή τους, τότε ή θα βρεθεί λύση μέσω προγραμματικής σύμβασης μαζί του ή θα προχωρήσει μόνη της η περιφέρεια στην υλοποίησή τους.
Πάντως λόγω του ότι πλησιάζουμε στο τέλος του καλοκαιριού, τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα καθώς θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα πριν ξεκινήσουν οι βροχές.