Πολλά ερωτηματικά για το γυναικείο

Όσο προχωρά το καλοκαίρι και η μεταγραφική περίοδος φτάνει σιγά σιγά στο φινάλε της, ακόμη και μετά από τρεις παρατάσεις προς την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ομάδων των εθνικών κατηγοριών, τα πρώτα μηνύματα για το προσεχές τοπικό πρωτάθλημα γυναικών δεν είναι ιδιαιτέρως αισιόδοξα.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι αριθμοί δεν ευνοούν τη διεξαγωγή του καθώς είναι μόλις τρεις οι ομάδες που έχουν πρόθεση να δηλώσουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη κατηγορία, αριθμός που ναι μεν μπορεί να μην εμποδίζει τη διεξαγωγή αγώνων σε τοπικό επίπεδο, απαγορεύει δε την παρουσία του πρωταθλητή Δωδεκανήσου στα μπαράζ ανόδου στην Α2.

Με τον προβιβασμό του Πήγασου, μόνο ο φιναλίστ Ιάλυσος, ο φιλόδοξος Διαγόρας και ο νεανικός Κολοσσός δείχνουν να είναι οι …πρόθυμοι να παίξουν τη νέα σεζόν. Ο Ιβίσκος είναι «υπ’ ατμόν». Έγινε μία προκαταρκτική κουβέντα απορρόφησης από τον Κολοσσό αλλά έμεινε εκεί ενώ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε προπονητής ούτε αθλήτριες (η Κούβαλη έχει ήδη πάει στον Πήγασο) αφού και οι λίγες που ασχολήθηκαν πέρσι, μία πήγαιναν στα παιχνίδια και μία όχι.

Η προφανής λύση κι αυτή που (δυστυχώς) συνηθίζεται εδώ και χρόνια κυρίως στο νεανίδων, είναι η τέταρτη συμμετοχή ομάδας στα χαρτιά.
Να δηλώσει, δηλαδή, μία ομάδα συμμετοχή στο πρωτάθλημα και στη συνέχεια να παραιτείται από τους αγώνες, με μηδενισμούς και αποβολή. Μία λύση που εννοείται ότι δε συμβάλλει ούτε κατά διάνοια στην πρόοδο του ήδη πολυπαθούς γυναικείου μπάσκετ.

Τι γίνεται στην Κω
Το τι θα κάνει ο Ιπποκράτης είναι επίσης ένα πολύ σοβαρό ερώτημα. Μπορεί να δήλωσε συμμετοχή στην Α2 για να φανεί συνεπής στις προθεσμίες της Ομοσπονδίας αλλά αυτό δεν τον δεσμεύει επί της ουσίας να κατέβει στο πρωτάθλημα. Αν, όμως, δεν κατέβει στην Α2, θα έχει πρόθεση να κατέβει στο τοπικό;

Στις τάξεις του ίδιου του Ιπποκράτη, δεν ξέρουν ακόμη τι θα γίνει. Για τα τμήματα υποδομών, δεν υπάρχει πρόβλημα μέχρι στιγμής ωστόσο η πιθανή αποχώρηση της Θάλειας Κασάπογλου ενδέχεται να δημιουργήσει θέμα προπονητή.
Βέβαια, η φημολογία βάζει στο παιχνίδι την ΑΕ Δικαίου. Παρότι ο σύλλογος δεν έχει γυναικείο τμήμα, δε θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα να συμμετάσχει με το τμήμα νεανίδων, το οποίο ενισχύεται με την προσθήκη μερικών αθλητριών από τον Ηρακλή 2000.

Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, προκύπτει ερωτηματικό ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος καθώς η ομάδα της Κω δύσκολα θα μπορέσει να καλύψει έξοδα τριών μετακινήσεων στη Ρόδο.