Συνεχίζει αναπτυξιακά ο Κένταυρος

Τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη της σκοποβολής θα εντείνει ο Κένταυρος, σύμφωνα πάντα με ανακοίνωση που εξέδωσε, μετά ειδικά από τις επιτυχίες της Άννας Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η πρωταθλήτριά μας κατάκτησε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο προχθές, δίνοντας το έναυσμα ώστε όλο και περισσότεροι νέοι να δουν πιο σοβαρά την ενασχόλησή τους με το άθλημα. Η Άννα Κορακάκη το 2011, 16 χρονών τότε, είχε συμμετάσχει σε αγώνες Α’ Κατηγορίας στο σκοπευτήριο της Καποδιστρίου, τους οποίους είχε διοργανώσει ο Κένταυρος. Τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας της έμειναν κατενθουσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις.

Η ανακοίνωση του Κένταυρου:

«Η Άννα Κορακάκη σήμερα Ολυμπιονίκης πια και μάλιστα πραγματοποιώντας δεύτερη νίκη μετάλλιο στην ίδια Ολυμπιάδα είναι η δεύτερη Ελληνίδα αθλήτρια-αθλητής που  κατακτά δυο μετάλλια σε ίδια Ολυμπιάδα.

Η Άννα το 2011 βρέθηκε στη Ρόδο σε αγώνα Α’ κατηγορίας με διοργανωτή τον Α.Σ. Κένταυρο και προπονήθηκε επί τριήμερο στο Αεροβόλων για το οποίο δήλωσε ενθουσιασμένη όπως και ο πατέρας και προπονητής έμεινε έκπληκτος και από το λειτουργικό της εγκατάστασης.

Το Σκοπευτήριο της Ρόδου είναι από τα καλλίτερα της χώρας, φτιάχτηκε το 2007 για τα Island Games, έχει 12 θέσεις βολής και διαθέτει εξοπλισμό μεταφοράς στόχων διεθνών προδιαγραφών και ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής επιδόσεων, γραφείο, αποθήκες, τουαλέτες και ΑΜΕΑ και είναι προσβάσιμο σε ΑΜΕΑ

Η Σκοποβολή είναι πλέον  στην προθήκη των αθλημάτων στην Ελλάδα, ο Α.Σ. Κένταυρος θα ανταποκριθεί στην πρόκληση και θα εντείνει τις προσπάθειες και με την συνεργασία όλων των συλλόγων του νησιού για την προώθηση του αθλήματος και την αξιοποίηση του Δημοτικού Σκοπευτηρίου Αεροβόλων της Καποδιστρίου. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα εκμαθήσεων-προπονήσεων και αγώνων τοπικού πρωταθλήματος.

Ευχαριστούμε την Άννα που μας έκανε περήφανους και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε εντείνοντας τις προσπάθειες μας».

Η Άννα Κορακάκη με τον πατέρα τις στο σκοπευτήριο της Καποδιστρίου το 2011
Η Άννα Κορακάκη με τον πατέρα τις στο σκοπευτήριο της Καποδιστρίου το 2011