Με το ψηφιδωτό ελαφάκι θα γεμίσουν οι δρόμοι της Ρόδου

Τα υπέροχα ιστορικά ψηφιδωτά – σφραγίδα  του νησιού μας- θα επαναφέρει στους δρόμους της πόλης μας σε πρώτη φάση και στη συνέχεια και σε  αρκετά από τα χωριά μας  ο δήμος της Ρόδου.

Η αρχή ξεκίνησε από χθες, με συνεργεία εξοπλισμένα με τα ειδικά καλούπια (ελάφι και Ρόδο αντίστοιχα) καθώς επίσης και με την ειδική ροδίτικη πέτρα που απαιτείται για να γίνει το ψηφιδωτό.

Την όλη διαδικασία, έχουν αναλάβει εξειδικευμένοι τεχνίτες του Δήμου της Ρόδου με ειδικά συνεργεία, συμβάλλοντας έτσι στην άμεση ολοκλήρωση των εικαστικών αυτών παρεμβάσεων που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του νησιού μας.

Η εντολή για την διαδικασία αυτή, δόθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο Ρόδου ο οποίος μάλιστα έδωσε εντολές στα στελέχη του δήμου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που εποπτεύει την όλη διαδικασία, να προχωρήσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι παρεμβάσεις αυτές.

Σε πρώτη φάση, έχουν επιλεγεί για να τοποθετηθούν τα ψηφιδωτά αυτά, σε περιοχές που βρίσκονται σε πολυσύχναστα τουριστικά σημεία, αλλά στη συνέχεια, αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν και σε πολλές γειτονιές της πόλης μας.