Ν. Σαντορινιός: “Το γαρ πολύ της  θλίψεως γεννά παραφροσύνη”

Δήλωσε χθες στην ΕΡΤ Ρόδου, με αφορμή ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου που χαρακτηρίζει άθλια την κατάσταση στον τομέα της υγείας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Η κατάσταση στο Νοσοκομείο, είπε, μπορεί να μην είναι ιδανική, ωστόσο βελτιώνεται με τις συνεχείς προσλήψεις τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό», τονίζοντας ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα σ’ αυτές πριν την κρίση, οι οποίες αντί να ασκήσουν μια πολιτική προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, κάλυπταν τις ανάγκες μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τοπικούς φορείς.

«Ο ελληνικός λαός, τόνισε, δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Ξέρει πολύ καλά ποια ήταν η κοινωνική πολιτική επί Ν.Δ. Καμία! Οπότε μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται ότι η κοινωνική αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή είναι θεμελιώδεις αρχές της Ν.Δ».

Ο βουλευτής, ανέφερε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η πρόσληψη 31 ατόμων νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, που αναμένεται να ενισχύσουν μαζί με τους ήδη προσληφθέντες (21 τον αριθμό) περαιτέρω το στελεχιακό δυναμικό του Νοσοκομείου, ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πρόσληψη 14 μόνιμων ιατρών.

«Όλες αυτές οι προσλήψεις, επισήμανε, βοηθούν στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων υποστελέχωσης του Νοσοκομείου, που έχουν επιδεινωθεί δραματικά ιδιαίτερα μετά το 2010».
Σ’ ότι αφορά στις εκλογές, ο κ. Σαντορινιός είπε ότι αυτές θα γίνουν σε τρία χρόνια, διαμηνύοντας στη Ν.Δ να προσέξει να μην καεί στο ζέσταμα.