Σε άριστη κατάσταση το νερό από το Φράγμα του Γαδουρά

Σε άριστη κατάσταση το νερό από το Φράγμα του Γαδουρά

Σε άριστη κατάσταση το νερό από το Φράγμα του Γαδουρά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 479 ΦΟΡΕΣ

Με μηνύσεις απειλεί όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις ο περιφερειάρχης, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για φερέφωνα του παλιού πολιτικού κατεστημένου

Με μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων οι οποίοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν ακαταλληλότητας του νερού που προέρχεται από το φράγμα Γαδουρά, θα απαντήσει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου στις αναφορές που γίνονται τις τελευταίες μέρες επί του θέματος σε ιστοσελίδες της περιοχής μας.

«Το νερό από το Φράγμα είναι σε άριστη κατάσταση», δήλωσε χθες ο Γιώργος Χατζημάρκος«Το νερό από το Φράγμα είναι σε άριστη κατάσταση», δήλωσε χθες ο Γιώργος Χατζημάρκος

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ήταν σαφής όταν ρωτήθηκε χτες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ξεκαθαρίζοντας ότι η ποιότητα του νερού το οποίο φεύγει από το φράγμα είναι άριστη όπως δείχνουν και οι χημικές αναλύσεις.

Μάλιστα ο περιφερειάρχης απέδωσε τα άρθρα που φιλοξενούνται στις ιστοσελίδες αυτές, στα σχέδια των πολιτικών του αντιπάλων να πλήξουν το έργο της περιφερειακής αρχής και τον ίδιο προσωπικά, κατονομάζοντας την προηγούμενη περιφερειακή αρχή.

«Προσπαθούν να αμαυρώσουν το έργο, να το υποβαθμίσουν και να το απαξιώσουν με στόχο να πλήξουν πολιτικά την περιφερειακή αρχή γιατί δεν μπορούν να λειτουργούν κατ’ εντολή εργολάβων, αλλά κατ’ εντολή πολιτικών τους φίλων» δήλωσε προσθέτοντας ότι το φαινόμενο ξεκίνησε από την πρώτη μέρα που παραδόθηκε το έργο και προέρχεται από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.

Φερέφωνα και… δηλητηριώδεις πένες!
Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για χυδαιότητα καθώς διαδίδουν όπως είπε ότι το νερό από το φράγμα Γαδουρά είναι ακατάλληλο, προσθέτοντας ότι πρόκειται για φερέφωνα και… δηλητηριώδεις πένες.

Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μία ποινικά κολάσιμη πράξη καθώς αφορά διασπορά ψευδών ειδήσεων σε ένα σοβαρό θέμα όπως αυτό της δημόσιας υγείας, που αποτελεί όπως πρόσθεσε ντροπή για τον τόπο και τη δημοσιογραφία.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις του νερού από 1 έως 10 Αυγούστου, το νερό από το φράγμα είναι σε άριστη κατάσταση. «Είναι το καλύτερο νερό που έχει προσφερθεί ποτέ σε αυτό τον τόπο, ως αποτέλεσμα ενός μεγάλου έργου» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «όσοι δεν το αντέχουν αυτό ας μπουν στην ντουλάπα με τους σκελετούς, τα αφεντικά τους, που υπηρετούν».

Παράλληλα τόνισε ότι προσωπικά επιζητά την κριτική σε όλα τα θέματα χωρίς να υπάρχει καμία διάθεση πριμοδότησης, είτε επιείκειας. Μία κριτική πρέπει να είναι τεκμηριωμένη στοιχειοθετημένη και δίκαιη, σε θέματα που έχουν μελετηθεί και έχουν διασταυρωθεί, αυτό λέει η δεοντολογία, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.

Θα προχωρήσει σε μηνύσεις
«Δεν μπορούν να πανικοβάλλουν ένα λαό. Δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ άλλα τέτοια φαινόμενα. Έχω αναθέσει και στις νομικές υπηρεσίες μας από εδώ και στο εξής εν λευκώ να απαντούν σε αυτά τα ζητήματα με τον τρόπο που πρέπει και αξίζει» δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Η πολιτική κόντρα έχει και όρια. Προσπαθούν να επιβιώσουν με φαυλότητα και χυδαιότητα.

Ένα τοπικό σύστημα εξουσίας που αποστρατεύθηκε το 2014 δεν το πήρε και πολύ καλά. Αυτό είχε και τα δεκανίκια του».
Τέλος με αφορμή τα όσα επεσήμανε ο κ. Χατζημάρκος για την τακτική που ακολούθησαν όσοι «επιτέθηκαν» στην περιφερειακή αρχή για το νερό του φράγματος δήλωσε τα εξής:

Δε ζήτησα ασυλία, ούτε να είμαι στο απυρόβλητο. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με έναν ανταρτοπόλεμο που δείχνει μίσος και μένος, εμπάθεια και κακοήθεια. Είναι ένα παρακμιακό φαινόμενο. Δεν μπορεί κανένας να ακυρώνει και να ισοπεδώνει αγώνες ανθρώπων και να αυτοανακηρύσσεται σε εκπρόσωπο της αλήθειας στη γη. Είναι ένα παραλήρημα μίσους το οποίο βλάπτει τον τόπο».

Πάντως ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη περιοχή για την οποία γίνονται οι αναφορές δεν υδροδοτείται από το φράγμα Γαδουρά αλλά το νερό εκεί έχει πράγματι πρόβλημα. Αποκλειστικός υπεύθυνος για να δώσει απαντήσεις είναι όπως είπε η ΔΕΥΑΡ.

Οι μετρήσεις
Οι μετρήσεις τις οποίες παρουσίασε χτες ο περιφερειάρχης προέρχονται από την εταιρία ΑΚΤΩΡ και αφορούσαν δύο συγκεκριμένες περιοχές:
- Την έξοδο της δεξαμενής καθαρού νερού από το διυλιστήριο στην περιοχή Χαράκι
- Την τερματική δεξαμενή στους αγίους Αποστόλους

Τα αποτελέσματα που αποτυπώθηκαν αφορούσαν δείκτες όπως η θολότητα, το ph, η θερμοκρασία, η αγωγιμότητα, το χλώριο, οι εντερόκοκκοι, τα αιωρούμενα στερεά, τα κολοβακτηρίδια, τα βακτήρια κ.α.
Σύμφωνα με το συμπέρασμα το παραγόμενο νερό είχε το δεκαήμερο από 1 έως 10 Αυγούστου σταθερά υψηλή ποιότητα, πάντα σε πλήρη εναρμόνιση με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης.

Ανακοίνωση περιφέρειας
«Αγωνιωδώς οι δημοσιογράφοι – σωματοφύλακες του παλαιού συστήματος εξουσίας, ψάχνουν να βρουν το παραμικρό που θα μπορούσε να αιτιολογήσει το μένος που τρέφουν εναντίον της Περιφερειακής Αρχής.
Δεν είναι παρά τα τοξικά απομεινάρια ενός παρωχημένου και βαθιά αρρωστημένου συστήματος εξουσίας, που τις τελευταίες δεκαετίες οδήγησε τον τόπο στην απόλυτη παρακμή. Χωρίς προτάσεις, χωρίς ίχνος επιχειρήματος, πέραν του δηλητηρίου που χύνουν αφειδώς, κάθε φορά που ξεπερνιέται το όριο που εξυπηρετεί την δική τους μετριότητα, τη δική τους ατζέντα.

Με σημερινό χθεσινό δημοσίευμα, επιχειρούν να αμαυρώσουν το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έγινε ποτέ σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο. Το Φράγμα Γαδουρά. Αυτοανακηρυσσόμενοι σε χημικούς μηχανικούς και καταφεύγοντας μόνο σε συκοφαντίες, που εκτός από επικίνδυνες, είναι και ποινικά κολάσιμες.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, η πραγματικότητα τους διαψεύδει καθημερινά. Το έργο λειτουργεί άψογα και υποδειγματικά. Το νερό που φτάνει στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΡ, υπόκειται σε επαναλαμβανόμενους, ενδελεχείς ελέγχους που διασφαλίζουν την άριστη ποιότητά του, εφάμιλλη του εμφιαλωμένου.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος από νερό του Φράγματος. Οι μόνοι που λειτουργούν τοξικά απέναντι στην κοινωνία είναι οι εναπομείναντες θιασώτες του παλιού κατεστημένου, απομεινάρια άλλων εποχών που παρήλθαν ανεπιστρεπτί.

Το βέβαιο είναι ότι η κοινωνία έχει πλέον αναπτύξει ισχυρά αντισώματα στην τοξική τους δράση. Δεν έχουν πια ακροατήριο. Κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι θα αποκτήσουν, επιτιθέμενοι στην Περιφερειακή Αρχή. Στους κήρυκες της ανοησίας, της κακότητας και των συμπλεγμάτων, η κοινωνία κρατά τα αφτιά της ερμητικά κλειστά».

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης