«Συνέργεια: Όταν η 7η τέχνη ενώνει…»

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» ολοκληρώνοντας τις θεματικές κινηματογραφικές του προβολές, προβάλλει τρεις ταινίες- προ(σ)κληση για συνεργασία με φορείς της κοινότητας.

Για το διάστημα 31/8 έως και 14/9/2016, θα προβληθούν οι παρακάτω ταινίες στον κήπο της, Ερυθρού Σταυρού 37 (απέναντι από το παλιό νοσοκομείο):
 

Τετάρτη 31 Αυγούστου
στις 9 μμ:

«Παράδεισος του έρωτα», του Ulrich Seidl. Εντυπωσίασε στο Φεστιβάλ Καννών με το ριζοσπαστικό τρόπο κινηματογράφησης και την κοφτερή της ματιά πάνω σε ποικίλα ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο: την κυριαρχία του χρήματος, τη φτώχεια και τη μιζέρια και κυρίως τη μοναξιά. Η ταινία αναφέρεται σε τρεις γυναίκες πενηντάρες που αποφασίζουν να κάνουν σεξοτουρισμό στην Κένυα.


Σε συνεργασία με το Εργαστήρι Υποτιτλισμού εκπαιδευτικών Γερμανικής γλώσσας.

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016,
στις 9 μμ.
XENiA (Ξενία), του Πάνου Κούτρα.

Το «Xenia» αφηγείται την ιστορία του Ντάνυ και του Οδυσσέα, δύο αδερφών που μετά το θάνατο της μητέρας τους ξεκινούν ένα ταξίδι στην Ελλάδα προκειμένου να συναντήσουν τον Έλληνα πατέρα τους που τους έχει εγκαταλείψει όταν ήταν ακόμη παιδιά. Κατά την διάρκεια της ταινίας ο Κούτρας θα θέσει μεστά, πολλά θέματα: Ο ρατσισμός προς τους ανθρώπους χωρίς πατρίδα ,τα δικαιώματα των μεταναστών, ο φασισμός, η βία, η διαπόμπευση των διαφορετικών.


Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικών Λειτουργών (Παράρτημα Δωδεκανήσου).

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016
στις 9 μμ :
«Τώρα κάνω όνειρα - 18 Άνω: Τέχνη και ψυχοθεραπεία στην Απεξάρτηση»
(ντοκιμαντέρ) , του Γιώργου Ζέρβα.
Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι μια στοχαστική προσέγγιση της προσπάθειας απεξάρτησης από ουσίες ανθρώπων που έχουν ενταχθεί σε σχετικά προγράμματα του 18 ΑΝΩ. Η ταινία παρακολουθεί την επίπονη πορεία αυτών των ανθρώπων σε όλα τα στάδια του προγράμματος. Πρόκειται για μια ταινία απομυθοποιητική του κόσμου των ουσιών, που παρουσιάζει την υπαρξιακή μετάβαση από την ακραία αλλοτρίωση προς την αυτόνομη υπόσταση, χωρίς ηθικολογίες και διδακτισμούς, και αναδεικνύει την ουσία της συγκινητικής μεταμόρφωσης αυτών των ανθρώπων.


Σε συνεργασία με το 18 ΑΝΩ.