Ξύλινα ποδήλατα στους δρόμους της πόλης

Εντυπωσιακό ήταν το θέαμα προχθές το απόγευμα στο νησί μας, με τους δρόμους γεμάτους από ξύλινα ποδήλατα. Μία ξεχωριστή ποδηλατοβόλτα, σε ολόκληρη την πόλη, με αφετηρία το ξενοδοχείο Elacati Luxyry Boutique Hotel, και τερματισμό στο Λιμάνι της Ρόδου.

Η COCO-MAT μαζί με το Elacati Luxyry Boutique Hotel, διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά τον γύρο της πόλης της Ρόδου με ξύλινα ποδήλατα για να τα γνωρίσει ο κόσμος από κοντά και να μάθει την ιστορία τους.
Δεν πρόκειται μόνο για ένα ποδηλατικό ραντεβού αλλά μία ολοκληρωμένη εμπειρία τόσο για τα 15 άτομα που συμμετείχαν στην ποδηλατοβόλτα, όσο και για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.
Στην διοργάνωση παραβρέθηκαν ο κ. Παύλος Ευμορφίδης, ιδρυτής της  εταιρείας  COCO-MAT και ο κ. Μιχάλης Μοσκιού, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Elacati.

Βόλτα στην πόλη της Ρόδου με τα ξύλινα ποδήλαταΒόλτα στην πόλη της Ρόδου με τα ξύλινα ποδήλατα

Η ποδηλατάδα ξεκίνησε από το ξενοδοχείο στις επτά μισή  και τελείωσε γύρω στις εννέα το βράδυ.
Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στο λιμάνι προκειμένου να δουν από κοντά αλλά και να δοκιμάσουν τα περίφημα ξύλινα ποδήλατα, βολτάροντας στους δρόμους της πόλης.  «Ο κόσμος μας ρωτούσε συνέχεια και ενδιαφερόταν να μάθει πως φτιάχτηκαν τα ξύλινα ποδήλατα και ποιος τα δημιούργησε» είπε στην “ΡΟΔΙΑΚΗ” ο κ. Ευμορφίδης.

Με αυτό το ταξίδι, η COCO-MAT και το ξενοδοχείο Elacati έχουν ως σκοπό να συνηθίσει ο κόσμος να χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα οικολογικά ποδήλατα αλλά και αναδείξουν τις ομορφιές του νησιού και να προάγουν την ελληνική επιχειρηματικότητα. Παράλληλα στοχεύουν στο να δείξουν ότι το ποδήλατο είναι ένας βιώσιμος τρόπος μετακίνησης που μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με τη ζωή της πόλης.
Εφευρέτης της ιδέας των ξύλινων ποδηλάτων είναι ο κ. Παύλος Ευμορφίδης.

«Έφτιαξα τα ξύλινα ποδήλατα γιατί δεν υπάρχουν άλλα στην Ελλάδα, είναι το μόνο ποδήλατο που κατασκευάζεται στη χώρα μας» είπε ο κ. Παύλος.

Ο κ. Μοσκιού ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Elacati και  ο κ. Ευμορφίδης ιδρυτής της εταιρείας COCO-MATΟ κ. Μοσκιού ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Elacati και ο κ. Ευμορφίδης ιδρυτής της εταιρείας COCO-MAT

Τα ποδήλατα είναι φτιαγμένα από ξύλο δρυός, έχουν μεγάλη αντοχή και είναι εύκολα στην χρήση τους. Η διαφορά με τα υπόλοιπα ποδήλατα είναι ότι αυτά είναι ελληνικά, οικολογικά και δεν χαλάνε ποτέ.

Το ξενοδοχείο Elacati Luxyry Boutique Hotel συνεργάζεται με την εταιρεία της coco-mat διότι  είναι αντιπρόσωποι με το συγκεκριμένο ποδήλατο αλλά και επειδή είναι ένα θεματικό ξενοδοχείο που έχει ως χαρακτηριστικό τα οικολογικά υλικά.  Επίσης, αγκαλιάζει τον υγιεινό τρόπο ζωής , με παράλληλο σεβασμό στο περιβάλλον, ενώ οι φιλοξενούμενοι μπορούν να εξερευνήσουν το κέντρο της Ρόδου με τα ξύλινα ποδήλατα που στεγάζονται στην είσοδο του ξενοδοχείου και προσφέρονται στους δημότες δωρεάν για κάποιες ώρες τhς ημέρας, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί και να τα αγοράσει.