Έντονη διαμαρτυρία του πρώην επάρχου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτου

Έντονη διαμαρτυρία  του πρώην επάρχου  κ. Μιχάλη Ερωτόκριτου

Έντονη διαμαρτυρία του πρώην επάρχου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 290 ΦΟΡΕΣ

Για λογοκρισία της ομιλίας του στο Β’ Κασιολογικό συμπόσιο που έγινε στις 7 Αυγούστου κάνει λόγο ο πρώην έπαρχος Καρπάθου – Κάσου κος Μιχάλης Ερωτόκριτος. Στην επιστολή του προς τον προεδρεύοντα του συμποσίου κο Μανώλη Π. Περσελή, αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αγαπητέ μου Πρόεδρε Μανόλη Π. Περσελή,
Απευθύνομαι σε σένα μιας και προεδρεύεις της α΄ συνεδρίας του Β΄Κασιολογικού Συμποσίου, στην οποία ήταν προγραμματισμένο να μιλήσω από τις 18 Ιουλίου ως δεύτερος εισηγητής με θέμα ΄΄ Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση – Επαρχείο Καρπάθου, Κάσου- Η περίπτωση της Κάσου΄΄.

Με έκπληξη , δέκα μέρες αργότερα, αφού είχα προετοιμαστεί κατάλληλα, μαθαίνω από τον κ. Γιώργο Ν. Τσαμπανάκη , ότι η ΚΟΔΕΔΗΚ (Κοινοφελής Επιχείρηση Δήμου Κάσου) , με μια πρωτοφανή κίνηση λογοκρισίας, αποφάσισε τον αποκλεισμό της εργασίας μου με το συγκεκριμένο θέμα επειδή ήταν πολιτικού περιεχομένου!
Και ερωτώ: Από πότε μια ομιλία που αναφέρεται σε θεσμούς της ΤΑ καταξιωμένους στη συνείδηση των πολιτών όπως αυτοί της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των Επαρχείων, δεν αποτελεί θέμα που έχει σχέση με την ανάπτυξη , ενότητα με την οποία απασχολείται το συμπόσιο μεταξύ των άλλων; Αλλοίμονο αν όλοι αυτοί που κατά καιρούς υπηρέτησαν και υπηρετούν την ΤΑ δεν έχουν πρωταρχικό σκοπό και στόχο την ανάπτυξη του τόπου τους!
Η ΚΟΔΕΔΗΚ, που κατά την άποψή μου δεν έπρεπε να απασχοληθεί με την θεματολογία των ομιλητών του Συμποσίου, παρακάμπτει και καταργεί στην ουσία την οργανωτική επιτροπή , αποδεικνύοντας ότι η συμμετοχή της τελευταίας περιορίζεται μόνο στην απλή αναγραφή ονομάτων στο πρόγραμμα. Αυτές οι πρακτικές παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουμε ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ευτυχώς , για την πατρίδα μας και τέλος πάντων δεν συνάδουν με τα διαχρονικά δημοκρατικά συναισθήματα και πιστεύω της σκέψης, του λόγου και της πράξης της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κασιακού Λαού.

Πρέπει ακόμα να γνωρίζετε ότι η σύγχρονη ιστορία ενός τόπου γράφεται- αντικειμενικά- τουλάχιστον από αυτούς που την έζησαν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον φίλο και συνεργάτη μου Γιώργο Ν. Τσαμπανάκη, γιατί χωρίς την δική του ανιδιοτελή αρωγή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το εν λόγω συμπόσιο, εμπνευστής του οποίου ήταν ο ίδιος και εγώ ως Έπαρχος με τον πρώην δήμαρχο Κάσου υλοποιήσαμε με επιτυχία δύο χρόνια πριν. Εύχομαι παράλληλα να καταστεί θεσμός , επ΄ωφελεία της Κάσου μας .

Τέλος , θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες του συμποσίου που όχι άδικα αφιερώνεται στη μνήμη ενός εκ των σημαντικότερων λαογράφων της Κάσου, του + πατέρα Ζαχαρία Εμμ. Χαλκιάδη και να προτείνω παράλληλα το τρίτο συμπόσιο να αφιερωθεί στην μνήμη του έτερου μεγάλου λαογράφου του νησιού Αντώνη Μ. Σοφού.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς Μιχάλης Εμμ. Ερωτόκριτος Δημότης Κάσου, Π. Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου αιρετών Επάρχων ΝΑ.»

Διαβάστε ακόμη

Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου

Ποιοι ορίστηκαν ένορκοι στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου

Καθορίστηκε το πλαίσιο αποχής των δικηγόρων

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να θεραπευτούν οι παραβάσεις των καταστημάτων

Σήμερα θα παραδοθούν αντιπλημμυρικά έργα 500.000 ευρώ

Δήμαρχος Ρόδου: Η παράταξη της μειοψηφίας αδυνατεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε