Η παρουσίαση της CBA και  τα ταλέντα της Καλύμνου

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 19:00, στο κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Καλύμνου, έγινε η επίσημη παρουσίαση μιας νέας Ακαδημίας με την επωνυμία «Κάλυμνος Πρότυπη Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης – Calymnos Basketball Academy».

Αρκετός κόσμος και πολλά παιδιά έδωσαν το παρόν στην πρώτη παρουσίαση.
Ο δικηγόρος Μιχαήλ Τρικοίλης, εκ μέρους των ιδρυτικών μελών, ανακοίνωσε την ίδρυση της Ακαδημίας, αναφέροντας ότι μοναδικός σκοπός είναι περισσότερα παιδιά στο γήπεδο για άθλησή τους και ενασχόληση τους με το μπάσκετ.

Στη συνέχεια ο κ. Τρικοίλης ανέφερε τα παρακάτω: «Ήλθαμε στο Δημοτικό Αθλητικό Στάδιο της Καλύμνου για την πρώτη γνωριμία μεταξύ των ιδρυτικών μελών, των νέων μελών της Ακαδημίας καθώς και για την πρώτη γνωριμία των παιδιών με τον υπεύθυνο για την άθλησή τους.

Επίσης, προσκαλούμε τους γονείς που τα παιδιά τους θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ, να προχωρήσουν σε εγγραφές των παιδιών τους και εν συνεχεία εάν επιθυμούν να εγγραφούν ως νέα μέλη της Ακαδημίας.
Ευχαριστούμε τους μέχρι τώρα χορηγούς της Ακαδημίας και δεσμευόμαστε να τους ανακοινώσουμε πολύ σύντομα.
Εκτός από εμάς, υπάρχουν και ιδρυτικά μέλη καθώς και άλλοι γονείς υποψήφια μέλη της Ακαδημίας που, λόγω υποχρεώσεων, δεν μπορούν να είναι εδώ.

Το σύνολο των εγγραφών των παιδιών είναι εκατό (100) μέχρι στιγμής. Συνεχίζουμε τις εγγραφές και είναι βέβαιο ότι αυτές θα αυξηθούν, λόγω ρεύματος του κόσμου και αποδοχής της προσπάθειάς μας.

Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήδη με το ξεκίνημα μάς στηρίζει, τους χορηγούς, τα παιδιά, τους αθλητές και όσους συμβάλουν στη λειτουργίας της εν λόγω ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.

Tέλος, ανακοινώνουμε ως Ακαδημία την έναρξη συνεργασίας μας με τον Χρήστο Καλαϊτζίδη, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την άθληση όλων των τμημάτων της Ακαδημίας, για να συνεχιστεί το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει στην Κάλυμνο για το καλό των παιδιών μας».

Στη συνέχεια συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα σχετικά με τις πρώτες εκλογές για τη ανάδειξη του ΔΣ, για το προπονητικό -αγωνιστικό πρόγραμμα και για τις συνδρομές.
Οι Καλύμνιοι που διαπρέπουν

Παρόντες στην «πρώτη» της Ακαδημίας και τρεις νεαροί αθλητές από την Κάλυμνο που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες.  Ο γεννηθείς το 2000, Νίκος Κούρος, που παίζει στην ΑΕΚ (εφηβικό) από πέρσι, παίρνοντας μεταγραφή από την ΕΑΚΑ και ο μόλις 13 ετών αδερφός του, Σκεύος, ο οποίος ανήκει στο παιδικό του Πανιωνίου.
Ο μεγαλύτερος εκ των τριών σε ηλικία, ο 17χρονος Μανώλης Εγγλέζος, με ύψος κοντά στα δύο μέτρα αποκτήθηκε πριν μερικούς μήνες από τον ΑΟ Κολοσσός και θα ενισχύσει το εφηβικό του τη νέα σεζόν.
Kalymnos-news.gr