Ανακαίνιση φαρμακείου: Η μελέτη του χώρου εξοικονομεί χρόνο και χρήμα

Μήπως ήρθε η στιγμή να ανακαινίσετε το φαρμακείο σας; Πολλοί αναρωτιούνται πόσο θα τους κοστίσει μια ανακαίνιση. Σκέφτονται ότι αφού φαντάζονται τι θέλουν να αλλάξουν γιατί να προσλάβουν κάποιον ειδικό; Θεωρούν την μελέτη του φαρμακείου τους ένα περιττό έξοδο.

Κι όμως, δεν φαντάζονται πόσα χρήματα θα εξοικονομήσουν επιλέγοντας να έχουν μια ολοκληρωμένη μελέτη στα χέρια τους πριν την έναρξη των εργασιών. Η InnovoConstructions είναι η καλύτερη επιλογή για την ανακατασκευή ή ανακαίνιση φαρμακείου. Η εταιρεία διαθέτει την πείρα και την τεχνογνωσία για την αξιοποίηση του κάθε χώρου στο έπακρον με στόχο τη δημιουργία ενός μοναδικού, σύγχρονου και ασφαλούς περιβάλλοντος που θα ανταποκρίνεται στον προϋπολογισμό και στις απαιτήσεις του φαρμακοποιού.

Ο εκσυγχρονισμός του φαρμακείου απαιτεί συνεπή σχεδιασμό που να έχει τις δυνατότητες να προσφέρει στο αγοραστικό κοινό αλλά και στον φαρμακοποιό όλες τις απαραίτητες ανέσεις για την ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων. Επομένως μια ολοκληρωμένη μελέτη απαιτείται ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία και η αρμονία στα στοιχεία του χώρου. Για τον λόγο αυτό το πρώτο ραντεβού κλείνεται με τον φαρμακοποιό στο φαρμακείο του ώστε ο ειδικός της εταιρείας να δει το ακίνητο, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και να καταγράψει τις ανάγκες τόσο του πελάτη όσο και του χώρου. Το έμπειρο μάτι του μπορεί να προλάβει άσχημες καταστάσεις, όπως κάποια βλάβη στα υδραυλικά, κάτι που η ματιά του φαρμακοποιού να μην την αντιληφθεί.

Στη συνέχεια όλα τα δεδομένα πηγαίνουν στο γραφείο, όπου προχωράει ο σχεδιασμός του χώρου. Ο μελετητής αναλύει σε βάθος την αγορά στην οποία απευθύνεται το φαρμακείο, το καταναλωτικό κοινό που αποτελεί στόχο του, τις προϊοντικές ομάδες που εμπορεύεται και τις υπηρεσίες που θέλει να παρέχει. Οι καινοτόμες, αποκλειστικές και ολοκληρωμένες λύσεις ανακαίνισης και διακόσμησης προτείνονται σε δισδιάστατα σχέδια και φωτορεαλιστικές εικόνες. Τεχνικές merchandisingεφαρμόζονται από το στάδιο ακόμα του σχεδιασμού των επίπλων. Ο δειγματισμός των υλικών και των χρωμάτων φέρνει την εικόνα ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα. Με τον τρόπο αυτό καθορίζεται κάθε λεπτομέρεια ακόμα στη φάση της μελέτης, προσφέροντας στο πελάτη τη μέγιστη δυνατή πληροφορία και στο έργο τη μέγιστη ακρίβεια και κατά συνέπεια τη μέγιστη εξοικονόμηση στο χρόνο και στο κόστος κατασκευής του.

Με την αποδοχή της τελικής πρότασης, εκπονούνται από το εξειδικευμένο προσωπικό οι περαιτέρω μελέτες και τα σχέδια. Η ποιότητα του φωτισμού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του χώρου και στην ανάδειξη των προϊόντων. Γι' αυτό το λόγο βασικό μέλημα αποτελεί η ειδική μελέτη φωτισμού με σύγχρονα συστήματα και με διάφορα σενάρια φωτισμού, ανάλογα με τις πολυδιάστατες ανάγκες του χώρου. Ανάλογα με την παλαιότητα του χώρου και με την έκταση της ανακαίνισης, εκπονούνται οι μελέτες ηλεκτρομηχανολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, θέρμανσης – ψύξης και εξαερισμού. Τα κατασκευαστικά σχέδια των επίπλων γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και σύνεση ώστε να είναι εργονομικά σχεδιασμένα, ανθεκτικά και να επιτελούν τον σκοπό τους.

Στο πέρας όλων των σχεδίων η εταιρεία συντάσσει μία οικονομοτεχνική μελέτη προσαρμοσμένη στα μέτρα του φαρμακοποιού. Λόγω οικονομικής δυσπραγίας ή έλλειψης χρόνου ο φαρμακοποιός μπορεί να επιλέξει να θέσει σε εφαρμογή μέρος της μελέτης, αφήνοντας αναμονές και τοποθετώντας της κατάλληλες υποδομές για εργασίες που θα γίνουν στο μέλλον και θα ολοκληρώνουν την εφαρμογή της μελέτης.

Κύριος στόχος είναι η αύξηση της επιχειρηματικής αποδοτικότητας του φαρμακοποιού μέσω της πετυχημένης διαμόρφωσης του φαρμακείου του. H InnovoConstructions, με γνώμονα την ικανοποίηση της επιθυμίας του πελάτη, αναλαμβάνει την ανακαίνιση αλλά και κατασκευή φαρμακείου με συνέπεια και αποτελεσματικότηταολοκληρωμένες υπηρεσίες και αρχιτεκτονικές προτάσεις. Το εργατικό δυναμικό της συνδυάζει τη χρηστικότητα και τη λειτουργικότητα με την ευχαρίστηση έχοντας έναν κοινό στόχο: την εξασφάλιση της κερδοφορίας του πελάτη συνδυάζοντας την επιχειρηματική απόδοση με το ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον.

InnovoConstructions

Τα γραφεία μας βρίσκονται στον Άγιο Δημήτριο στην Αθήνα. Στην διεύθυνση Γράμμου 67.
Τηλέφωνο:2109717925 φαξ:2109717926

Το γραφείο μας λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 έως 17:00