Πολιτιστική συνάντηση αδελφοσύνης  Δήμων Καραβά και Λειψών Αιγαίου

Αποστολή του Δήμου Καραβά, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Παπαϊωάννου, παρευρέθηκε σε πολιτιστική συνάντηση που διοργάνωσε ο αδελφοποιημένος Δήμος Λειψών στην κεντρική πλατεία του νησιού.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Καραβά, στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιουλίου, μέλη του χορευτικού συγκροτήματος της νεολαίας του Δήμου Καραβά παρουσίασαν μια πλούσια χορευτική ενότητα με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς. Αντίστοιχη χορευτική ενότητα με παραδοσιακούς χορούς του Αιγαίου παρουσίασε το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Λειψών.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, ο κ. Παπαϊωάννου καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Λειψών Μπενέττος Σπύρου. Από όλους τονίστηκε και προβλήθηκε η αδελφική σύνδεση μεταξύ των δύο Δήμων, που ξεκίνησε πριν 21 χρόνια, στην οποία σε όλα τα στάδια της διαδρομής της έδωσε ξεχωριστές στιγμές συγκίνησης και περηφάνιας με εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που συνδέονται με την ιστορία και τις παραδόσεις των δύο γεωγραφικών χώρων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις αξίες του πολιτισμού, οι οποίες δίνουν τις βάσεις και την προοπτική για να αναπτυχθούν όμορφες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την περηφάνια της καταγωγής, τη σύνδεση με το ιστορικό παρελθόν και την προσφορά των προγόνων μας.

Τονίστηκε επίσης ότι το εθνικό πρόβλημα της Κύπρου είναι μια ανοικτή πληγή στο χρόνο που περνά και χρειάζονται αντοχές και πίστη στο δίκαιο, σε μια διαδρομή δύσκολη με την ευχή ότι σύντομα θα ανατείλουν καλύτερες μέρες για την Κύπρο και τον Ελληνισμό στο σύνολό του.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν ανταλλαγές ενθυμημάτων μεταξύ των δύο Δήμων, δόθηκε δε η ευκαιρία σε όλους να παρακολουθήσουν και να χαρούν μια όμορφη πολιτιστική συνάντηση.

Εκ μέρους του Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Καραβά, χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας Λουκία Μούγη, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις παραμέτρους του εθνικού προβλήματος της Κύπρου και στη στήριξη που προσφέρουν οι νέοι μας στον αγώνα για να απαλλαγεί η Κύπρος από την τουρκική κατοχή και διαίρεση.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πέραν των 1000 ατόμων, κάτοικοι του νησιού καθώς και ξένοι τουρίστες από διάφορες χώρες που παραθέριζαν στο νησί.

Η αποστολή του Δήμου Καραβά είχε επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε διάφορους ιστορικούς και θρησκευτικούς χώρους του νησιού καθώς επίσης επισκέψεις έγιναν στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Πάτμο και στα γραφεία του Δήμου Πάτμου.
Πηγή:offsite.com.cy