Διαψεύδει το επαρχείο Καρπάθου το επεισόδιο με τον Μ. Ερωτόκριτο

Από το επαρχείο Καρπάθου-Κάσου, αναφορικά με το Β’ Κασιολογικό συμπόσιο, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Διεξήχθη στην Κάσο με απόλυτη επιτυχία από τις 7 ως τις 10 Αυγούστου ε.έ. το Β΄ ΚΑΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ (Κύκλος Ημερίδων για τον Πολιτισμό, την Ιστορία, τη Λαογραφία, το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη της Κάσου) με τη συμμετοχή περισσότερων από τριάντα (30) συνέδρων, μεταξύ των οποίων ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, δόκιμοι ερευνητές κ.α., οι εξαιρετικά υψηλού επιπέδου εισηγήσεις των οποίων είχαν αντικείμενο μελέτης την νήσο Κάσο και τους κατοίκους της.

Οι εργασίες του Συμποσίου εξελίχθηκαν ομαλά με την καθοριστική συμβολή των ψύχραιμων, θεσμικών, συμβιβαστικών και ουσιαστικών χειρισμών του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή και παρά τα ανακύψαντα προβλήματα.

Ως εκ τούτου επιβάλλεται να διευκρινιστεί ότι τα αναφερόμενα σε ανυπόγραφο δημοσίευμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ε.Ρ.Τ. και της Νέας Φωνής της Κάσου ότι «κατά την έναρξη του συνεδρίου, απαγορεύθηκε να διαβαστεί ψήφισμα διαμαρτυρίας, με τον νυν έπαρχο Καρπάθου-Κάσου Γιάννη Μηνατσή ν’ αρπάζει με βίαιο τρόπο το μικρόφωνο από τα χέρια συνέδρου» όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται κατ’ ουδένα τρόπο στα πράγματα, αλλά αποπροσανατολίζουν το κοινό από την ουσία ενός σπουδαίου πολιτισμικού γεγονότος πρώτης γραμμής για το νησί, που με χίλιους κόπους και προσπάθειες διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Κάσου.

Πρέπει να γίνει γνωστό ότι η Οργανωτική Επιτροπή με επικεφαλής τον Έπαρχο Καρπάθου Κάσου κ. Μηνατσή και με τη συμμετοχή και της Δημάρχου Κάσου κ. Τσανάκη, αποφάσισε ομόφωνα και με τη δέουσα δημοκρατικότητα την ανάγνωση ενώπιον των συμμετεχόντων και του παρευρισκόμενου κοινού της αποσταλείσας επιστολής του πρώην Επάρχου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτου καθώς και του κατατεθέντος ψηφίσματος ορισμένων συνέδρων κάνοντας μάλιστα αποδεκτές τις όποιες γόνιμες προτάσεις τους.

Αδιάψευστοι μάρτυρες είναι η ολότητα των συνέδρων ενώπιον των οποίων εξελίχθηκαν τα αναφερόμενα γεγονότα καθώς και τα κινηματογραφικά πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού ΙΡΙΔΑ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ που κάλυψε διεξοδικά τις εργασίες του συμποσίου. Πολλοί από τους υπογράφοντες το δημοσιευόμενο ψήφισμα συνέδρους εξέφρασαν την πλήρη άγνοιά τους για το περί ου ο λόγος δημοσίευμα το οποίο δεν απηχεί κατ’ ουδένα τρόπο την άποψή τους για τον Έπαρχο Καρπάθου – Κάσου και τους χειρισμούς του για τους οποίους δηλώνουν την ειλικρινή εκτίμησή τους όπως ο καθηγ. κ. Μανώλης Περσελής, ο καθηγ. κ. Γιώργος Μπαραλής, η κ. Άννα Μαυρολέων κ.α.

Αυτά για την αποκατάσταση των όσων ανακριβώς γράφτηκαν στο «ανώνυμο» δελτίο τύπου σχετικά με το Β΄ Κασιολογικό Συμπόσιο».