Το ταξίδι του δημάρχου Νισύρου στην Αθήνα

Στην Αθήνα παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος την Πέμπτη και την Παρασκευή 28 και 29 Ιουλίου. Είχε μια σειρά επαφών και συναντήσεων που αφορούν το Δήμο Νισύρου.

1. Συναντήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών στο γραφείο του υπουργού με τον Υπουργό κ. Κουρουπλή, τον αναπληρωτή υπουργό κ. Γιώργο Μπαλάφα, τον Γ.Γ. της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Οικονομίας κ. Νικόλαο Μαντζούφα, για μία ώρα και συζήτησαν το θέμα ένταξης των δημοτικών λουτρών σε ΣΔΙΤ (Συμμετοχή Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα) μέσα σε ένθερμο κλίμα εγκρίθηκε ομόφωνα η απόφαση της ΔΗΤΟΥΡΕΝ για την ανακαίνιση των Δημοτικό Λουτρών Νισύρου και την διάταξή τους σε ΣΔΙΤ. Έγινε αναφορά στο νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών για την χρηματοδότηση μικρών Δήμων.

Ο Δήμαρχος πρότεινε στον Υπουργό Εσωτερικών να επισκεφθεί την Νίσυρο ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και να χρησιμοποιηθεί η Νίσυρος ως τόπος εξαγγελίας των νέων μέτρων. Ο υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει την πρόσκληση στον Πρωθυπουργό.

Την ίδια μέρα έγινε συνάντηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου με τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιαννέλη και το επιτελείο του με κύριο θέμα την συνέχιση του προγράμματος του ΜΙΚ (μεσογειακό ινστιτούτο κινηματογράφου) και την απορρόφηση των κονδυλίων την Γενικής Γραμματείας Αιγαίου.

Εντός του Αυγούστου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ο Δήμαρχος έκανε πλήρη αναφορά του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Νίσυρος με την ζημιά που προκλήθηκε στην μία μονάδα της αφαλάτωσης και ζήτησε από τον υπουργό να σταλεί δεξαμενόπλοιο για την μεταφορά νερού και ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησε και σύντομα θα έρθει δεξαμενόπλοιο.

Την Παρασκευή ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο στο Υπουργείο. Συζητήθηκε το θέμα που αφορά την ασφαλτόστρωση και την διαπλάτυνση του δρόμου από το παλαιόκαστρο μέχρι το ηφαίστειο. Ο Υπουργός υποσχέθηκαε ότι θα έρθει τον Σεπτέμβριο στην Νίσυρο για να αποπερατώσει το έργο.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της αδειοδότησης των λουτρών Παντελίδη και το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ανατολικής πλευράς της νησίδας Γυαλί.
Ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τεχνικούς συμβούλους του εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού και την τεχνολογία που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί.