Ξεκίνησαν εγγραφές στο «OCEAN LAVA RHODES»

Ξεκίνησαν από χθες οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα «Ocean Lava Rhodes» που θα γίνει στο νησί μας 30 Οκτωβρίου μετά και τη σύμπραξή της Ocean Lava με τον Απόλλωνα Ρόδου. Πρόκειται για την τριαθλητική διοργάνωση διεθνούς, πλέον, επιπέδου με ελεύθερη συμμετοχή κάθε αθλητή που λατρεύει το κολύμπι, την ποδηλασία και το τρέξιμο, θέλοντας παράλληλα να απολαύσει υπέροχες διαδρομές μέσα στην πόλη της Ρόδου, κυρίως. Η ειδική φόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά έχει εγκατασταθεί στο oceanlavarhodes.com και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πιστοποιήσει την παρουσία του στον αγώνα.


Προϋποθέσεις Εγγραφής
Η εγγραφή είναι ανοιχτή σε κάθε αθλητή άνω των 18 ετών. Το άτομο αυτό θα πρέπει να είναι σε θέση να ολοκληρώσει το τρίαθλο ολυμπιακής απόστασης, μέσα στον επιτρεπόμενο χρόνο, που καθορίζεται από τον οργανωτική επιτροπή του Ocean Lava Rhodes Olympic Triathlon.
Προϋπόθεση ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η καταχώριση της συμμετοχής είναι η υπογραφή της φόρμας Αποποίησης Ευθύνης, τις ημέρες πριν από τον αγώνα.
 
Κόστος Συμμετοχής και Ακύρωσης
Ατομική Συμμετοχή
Κόστος:
Μέχρι και 30/09/2016: 45€
Μέχρι και 15/10/2016: 55€
Μέχρι και 24/10/2016: 65€

Πρόστιμο Ακύρωσης:
Μέχρι και 30/09/2016: cost: – 25€
Μέχρι και 15/10/2016: cost: – 30€
Μέχρι και 24/10/2016: cost: – 35€
 
Ομάδες Σκυταλοδρομίας των 2 ή 3 ατόμων
Κόστος:
Μέχρι και 24/10/2016: 60€
Πρόστιμο Ακύρωσης:
Μέχρι και 24/10/2016: cost: – 30€

Οι διαδρομές στη διοργάνωση:
Ζώνη Αλλαγής
Η ζώνη αλλαγής θα στηθεί στην πλατεία ανάμεσα στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Στο ίδιο σημείο είχε στηθεί η ζώνη αλλαγής στον αγώνα τριάθλου στα Island Games 2007.

Κολύμβηση: 2 Γύροι από 750μ.
Το κολύμπι θα διεξαχθεί στην κεντρική παραλία της πόλης της Ρόδου, πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η εκκίνηση του αγώνα θα είναι στο σημείο της παραλίας απέναντι από το περίφημο Τραμπολίνο, ένα πολύ γνωστό και δημοφιλές μέρος της κεντρικής παραλίας.
 
Ποδηλασία: 4 Γύροι από 10χλμ.
Το ποδηλατικό σκέλος, θα ξεκινήσει από την έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ποδηλατήσουν ακολουθώντας την ακτογραμμή προς το ξενοδοχείο Rodos Palace, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Σε κάποιο σημείο, πριν από το ξενοδοχείο, θα κάνουν μια αναστροφή και θα συνεχίσουν πίσω, προς τη ζώνη αλλαγής. Θα κάνουν ποδήλατο μέσα από τη μαρίνα του κέντρου της πόλης προς το τουριστικό λιμάνι. Πριν από το λιμάνι θα κάνουν μια αναστροφή για να επιστρέψουν στη ζώνη αλλαγής, ολοκληρώνοντας έτσι ένα γύρο των 10 χιλιομέτρων.
 
Τρέξιμο3 Γύροι από 3.3 Km
Η διαδρομή του τρεξίματος, ξεκινάει στη έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ακολουθήσουν τον παραλιακό δρόμο προς το τουριστικό λιμάνι, πάνω στον ξύλινο πεζόδρομο, στη συνέχεια θα μπουν στην Μεσαιωνική Πόλη και θα τρέξουν μέχρι την Πλατεία Σιντριβανιού, στην αρχή της οδού Σωκράτους, όπου και θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν στην ζώνη αλλαγής από την ίδια διαδρομή.