Με δεκαπέντε ομάδες η νέα Α’ κατηγορία

Δεκαπέντε ομάδες θα λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας. Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής εξέπνευσε χθες και όπως αναμενόταν, το μοναδικό σωματείο που απουσίασε από το ραντεβού του με την ΕΠΣΔ ήταν ο Απόλλων Απολλώνων.   

Ως εκ τούτου, στην κληρωτίδα της Ένωσης, που θα αναδείξει την Τετάρτη 24 Αυγούστου το αγωνιστικό πρόγραμμα, θα μπουν, κατά σειρά κατάταξης την περσινή σεζόν, οι παρακάτω ομάδες:  Αντίμαχος, Διαγόρας Ρόδου, ΑΕΡΑ, Κλεάνθης, Φοίβος, Αστέρας Μασσάρων, Κλεόβουλος, Άρης, Ηρακλής Λάρδου, Ηρακλής Μαριτσών, Δόξα Ψίνθου, Διαγόρας Βατίου, Αστέρας Παστίδας, Ποσειδών Καρπάθου και Δόξα Καρδάμαινας.

Η απόσυρση ενός σωματείου μειώνει κατά μία τις θέσεις του υποβιβασμού. Αντί τριών, στη Β’ κατηγορία θα πέσουν οι τελευταίες δύο ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, εκτός κι αν ένας εκ των δύο εκπροσώπων της Δωδεκανήσου στη Γ’ Εθνική κατηγορία επιστρέψει στο τοπικό. Στην περίπτωση αυτή, η οποία περιλαμβάνει και το απευκταίο και ακραίο σενάριο της διπλής αποτυχίας, στη Β’ κατηγορία θα υποβιβαστούν από την Α’ τρεις ομάδες.  

Υπενθυμίζεται, πως το νέο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας θα ξεκινήσει το σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου.