Κατηγορούν το δήμαρχο για δίωξη συνδικαλίστριας

Τη μετακίνηση, με απόφαση του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, υπαλλήλου του Δήμου Ρόδου από μία υπηρεσία σε άλλη, όχι για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών αλλά εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο.

Πρόκειται για την κα Δέσποινα Μιχαηλίδη, που είναι και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, και η οποία μετακινήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου σ’ εκείνην του Πρωτογενούς τομέα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει ότι οι λόγοι της μετακίνησής της δεν είναι υπηρεσιακοί αλλά η ενόχληση της Δημοτικής Αρχής από τη συνδικαλιστική δράση της συγκεκριμένης υπαλλήλου.

Αναλυτικά, αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
«Με την αριθ. 2787/05-08-2016 απόφαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου μετακινήθηκαν εργαζόμενοι από ορισμένες υπηρεσίες σε άλλες.

Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει Δ/νση στο Δήμο που να είναι πλήρως στελεχωμένη και να διαθέτει προσωπικό αντίστοιχο με τις ανάγκες που αυτές επιβάλλουν. Όλες οι Δ/νσεις είναι αποδεκατισμένες, αφού συνταξιοδοτείται προσωπικό χωρίς αυτό να αναπληρώνεται. 

Με το πρόσχημα λοιπόν αυτό, πραγματοποιήθηκε και η μετακίνηση της συναδέλφισσας και μέλους του Δ.Σ., Μιχαηλίδη Δέσποινας από το Τμήμα Μελετών, Σχεδιασμού και Συντήρησης Πρασίνου της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου, στο Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης της Δ/νσης Πρωτογενούς Τομέα.
Ως Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου, ζητήσαμε τη Δευτέρα ακρόαση από το Δήμαρχο, για να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας στην απόφασή του αυτή, η οποία επιδιωκόταν εδώ και χρόνια εξαιτίας της συνδικαλιστικής δράσης της συναδέλφισσας.

Ο κος Δήμαρχος, λόγω φόρτου εργασίας, δεν μπόρεσε ούτε την ίδια μέρα, ούτε τις επόμενες δύο να δεχτεί για μερικά λεπτά τους εκπροσώπους των εργαζομένων και μας παρέπεμψε στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου.

Ο  κ. Γενικός δικαιολόγησε τη μετακίνηση με το επιχείρημα της εκπόνησης μελετών για την αναβάθμιση της Κοιλάδας Πεταλούδων, το οποίο όμως δεν ευσταθεί, διότι στην πραγματικότητα η μόνη αρμόδια υπηρεσία, για τις ανάγκες της Κοιλάδας, είναι η Δ/νση στην οποία ήδη υπηρετεί η συναδέλφισσα και η οποία άλλωστε, όποτε ζητήθηκε εκπόνηση κάποιας μελέτης, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες.

Εκτός όμως των προαναφερόμενων επισημαίνουμε και το υπ΄αριθ. Πρωτ. 2/65578/10-08-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου, η οποία ουδέποτε ενημερώθηκε για την μετακίνηση αυτή, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η άμεση επαναφορά της συναδέλφου ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας.

Από τα παραπάνω επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι ο λόγος της μετακίνησης της συναδέλφισσας και μέλους του Δ.Σ., δεν είναι οι υπηρεσιακές ανάγκες που επικαλείται αλλά η ενόχληση της Δημοτικής Αρχής από την συνδικαλιστική της δράση.

Θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης των συναδέλφων και περιμένουμε την ανάκληση της απόφασης.
Το μόνο σίγουρο είναι πως τέτοιες  ενέργειες συσπειρώνουν τους εργαζόμενους και δεν τους φοβίζουν».

ΦΩΤΟ Αρχείου από παλαιότερη συνάντηση του Δημάρχου με το Δ.Σ.  του Συλλόγου των υπαλλήλων του Δήμου...ΦΩΤΟ Αρχείου από παλαιότερη συνάντηση του Δημάρχου με το Δ.Σ. του Συλλόγου των υπαλλήλων του Δήμου...