Ροδίτης συνελήφθη στην  Τουρκία με 50 κιλά ηρωίνης

Ροδίτης από χωριό του νησιού μας, είναι ο 31χρονος που συνελήφθη στις αρχές Αυγούστου στο Αϊβαλί της Τουρκίας, να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του 50 κιλά ηρωίνης στη Μυτιλήνη!

Ο 31χρονος που φέρεται να είχε τεθεί σε παρακολούθηση το τελευταίο διάστημα από τις αρχές ασφαλείας της γείτονα χώρας, εντοπίστηκε την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πλοίο, για την Μυτιλήνη.

Σε έλεγχο που έγινε με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο των τουρκικών αρχών βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο τύπου τζιπ, και ειδικότερα σε κρύπτη κάτω από το «πάτωμα» αλλά και στη δεξιά και αριστερή πλευρά του οχήματος 49 κιλά και 428 γραμμάρια ηρωίνης!

Οι διωκτικές αρχές της Τουρκίας χρειάστηκε να ανοίξουν με ειδικό κόφτη το κάτω μέρος του αυτοκινήτου προκειμένου να εντοπίσουν τη μεγάλη αυτή ποσότητα των ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων η αξία αγοράς της συγκεκριμένης ποσότητας φθάνει τα 3 εκατ. τουρκικές λίρες.

Ο Ροδίτης συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις από τις τουρκικές διωκτικές αρχές, και έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο ίδιος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ο 31χρονος, ισχυρίζεται ότι πράγματι θα ταξίδευε από το Αϊβαλή στην Μυτιλήνη και θα μετέφερε το αυτοκίνητο, το οποίο όμως γνώριζε ότι είχε μέσα πολύτιμους λίθους και σε καμία περίπτωση αυτή τη μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών.

Ο 31χρονος δια του συνηγόρου του κ. Στέλιου Αλεξανδρή έχει καταθέσει αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του.
Η αίτηση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί στις 5 Σεπτεμβρίου από την αρμόδια δικαστική αρχή της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο συνήγορος υπεράσπισης του 31χρονου, κ. Στέλιος Αλεξανδρής αναφέρει τα εξής:
«Ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιήθηκε ερήμην λέγοντας του ότι απλώς θα μεταφέρει κάποιους πολύτιμους λίθους στην Ελλάδα. Προφανώς το κύκλωμα είχε ένα δεύτερο κλειδί, όπως φαίνεται και από τις κάμερες ασφαλείας του λιμανιού της Τουρκίας, και άνθρωπος του κυκλώματος φόρτωσε τα ναρκωτικά στο όχημα. Ο εντολέας μου χωρίς να γνωρίζει κάτι από όλα αυτά έμεινε με την πεποίθηση ότι απλώς θα μετέφερε πολύτιμους λίθους χωρίς νόμιμα παραστατικά στην Ελλάδα».

Σε κάθε περίπτωση η είδηση της σύλληψης του 31χρονου Ροδίτη έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία» στην τοπική κοινωνία καθώς ουδέποτε στο παρελθόν είχε απασχολήσει για παρόμοια υπόθεση, ήταν γνωστός και αγαπητός και ουδείς μπορούσε να πιστέψει ότι εμπλέκεται σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση ναρκωτικών ουσιών.

Την είδηση της σύλληψης του 31χρονου αποκάλυψε στις 5 Αυγούστου το lesvosnews.gr το οποίο σε σχετικό του άρθρο αναφέρει τα εξής:
«Στη σύλληψη ενός 31χρονου Έλληνα προχώρησαν οι αρχές ασφαλείας της Τουρκίας, ο οποίος προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοιάριο της γραμμής από Αϊβαλί προς Μυτιλήνη, έχοντας στις αποσκευές του 50 κιλά ηρωίνη !!!
Ο 31χρονος Α.Π. είχε τεθεί εδώ και πολύ καιρό σε στενή παρακολούθηση από τις αρχές ασφαλείας της Τουρκίας, οι οποίες σε συνεργασία με τις Ελληνικές αρχές έφτασαν στη σύλληψη του διακινητή ναρκωτικών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πρόκειται αναμφίβολα για μεγάλης αξίας ποσότητα και ότι η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών του Αϊβαλιού εκτιμά, ότι όλη η ποσότητα προορίζονταν για τη Λέσβο.
Έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση κάνουν και οι αρχές ασφαλείας της Μυτιλήνης, προκειμένου να βρεθεί το δίκτυο των συνεργατών του 31χρονου, με τους οποίους θα πλημμύριζαν την αγορά της Λέσβου με το «λευκό θάνατο».

Ο δικηγόρος κ. Στέλιος ΑλεξανδρήςΟ δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής