Η παράδοση, η τέχνη και οι γεύσεις της Δωδεκανήσου, στην Έκθεση Κρεμαστής

Με αρώματα, γεύσεις και ήχους από τα νησιά της Δωδεκανήσου, «πλημμύρισε» η  51η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής.

Δεκάδες εξαιρετικά προϊόντα των νησιών μας, παρουσιάστηκαν προχθές, από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, στο περίπτερο που διαθέτει, όπως κάθε χρόνο, στην έκθεση.  Το περίπτερο του Επιμελητηρίου έχει εξελιχθεί σε σταθερό σημείο συνάντησης των μικρών παραγωγών, των μεταποιητών και των επιχειρηματιών, με το ευρύ κοινό, το οποίο αναζητά αυθεντικά προϊόντα, δημιουργίες και γεύσεις της Δωδεκανήσου, που  προβάλλουν το πραγματικό πρόσωπο της περιοχής μας στο πανελλήνιο επιχειρηματικό τοπίο.

Μετά το πέρας των εγκαινίων, που πραγματοποιηθήκαν προχθές Παρασκευή 12 Αυγούστου, πλήθος κόσμου και επισήμων, επισκέφθηκαν το περίπτερο του Επιμελητηρίου και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της Δωδεκανήσου, αναγνωρίζοντας και υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η στροφή και επένδυση  στα ποιοτικά και παραδοσιακά προϊόντα αποτελεί μονόδρομο για την ενίσχυση της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.

Λαμπτήρες νέας τεχνολογίας, ξυλόγλυπτες δημιουργίες προϊόντα πιστοποιημένα, ήχοι και γεύσεις   που αναδεικνύουν την Κουζίνα του Αιγαίου,  παρουσιάζονται με πρωτότυπο τρόπο στη «στέγη» τους, στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών.  

Η Κουζίνα του Αιγαίου (Aegean Cuisine), αποτελεί σημείο αναφοράς του περιπτέρου αλλά και ολόκληρης της Έκθεσης.

Ο διατροφικός μας πλούτος και η παράδοσή μας, συμπυκνώνονται στο Aegean Cuisine του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και αποτελούν «φάρο» για ολόκληρη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και για την υποψηφιότητά της ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019».

Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Νίκος Παπασταματίου, επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά στον Περιφερειάρχη, κο Γιώργο Χατζημάρκο, κατά την επίσκεψή του, στο περίπτερο του Επιμελητηρίου,  την στήριξη του φορέα  στη διεκδίκηση αυτής της  πολύ σημαντικής διάκρισης και αναγνώρισης της κουζίνας των νησιών μας.