Στις ουρές για τις... ρυθμίσεις  της ΔΕΗ οι Ροδίτες αναστενάζουν

«Πατείς με πατώ σε» και χθες στα τοπικά γραφεία της ΔΕΗ της περιοχής μας, καθώς δεκάδες ήταν οι ροδίτες που έσπευσαν για να δοκιμάσουν να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν μέρος των χρεών τους.

Από την όλη διαδικασία, δεν έλειψαν ούτε οι εντάσεις, ούτε τα παράπονα. Όπως σημείωσε χθες μιλώντας στη «Ρ» συμπολίτης μας, «σε λίγο καιρό ο κόσμος θα αδυνατεί να πληρώσει ακόμα και το ελάχιστο των ρυθμίσεων αυτών,  αφού αντί να αυξηθούν οι δόσεις και να μειωθεί το ποσό της προκαταβολής έγινε ακριβώς το αντίθετο.
Παράλληλα η ΔΕΗ έχει δώσει εντολές να γίνουν διακοπές του ρεύματος σε όλους τους κακοπληρωτές. Με ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου, υπογραμμίζει πάντως ότι οι διακοπές αυτές, αφορούν μόνο καταναλωτές που είναι ασυνεπείς και αδιάφοροι.

Οπως τονίζει, μεταξύ άλλων, όσοι ζητήσουν επανασύνδεση θα πρέπει να καταβάλλουν το 30% της οφειλής και θα μπορέσουν να εξοφλήσουν το υπόλοιπο σε 8 δόσεις.
«Η ΔΕΗ για μια ακόμη φορά ευχαριστεί τους πελάτες της οι οποίοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους σε ότι αφορά στο ρεύμα που προμηθεύονται. Επιφυλάσσεται, πέραν της γενναίας έκπτωσης του 15% σε συνάρτηση με την πορεία εξόφλησης των οφειλών από τους υπολοίπους να εξαντλήσει τα περιθώρια μεγαλύτερης ανταμοιβής στο μέλλον, σε όφελος των νοικοκυριών και των Επιχειρήσεων», αναφέρει η ΔΕΗ και συνεχίζει:

«Ευχαριστεί ακόμη τους πελάτες της οι οποίοι ανταποκρίνονται στην πρόσκλησή της και προστρέχουν να διακανονίσουν τις οφειλές τους επωφελούμενοι από την ευνοϊκή ρύθμιση των 36 δόσεων.
Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι στις περιπτώσεις που κάποιοι πελάτες δεν προσέρχονται αυτοβούλως αλλά αφού η Επιχείρηση αναγκάζεται λόγω της παρατεταμένης ασυνέπειας και αδιαφορίας τους να διακόψει την ηλεκτροδότησή τους, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση θα καταβάλλεται το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 8 δόσεις κατ’ ανώτατο. Μάλιστα η Επιχείρηση εξαντλώντας κάθε περιθώριο καλής θέλησης θα τους εντάξει στο πρόγραμμα «συνέπεια» με την έκπτωση του 15% εφόσον στο εξής τακτοποιούν κανονικά τις οφειλές τους».

«Τέλος, και για αποφυγή οποιασδήποτε σύγχυσης, με αφορμή το νέο νόμο για τις ΑΠΕ, επαναλαμβάνει ότι η ΔΕΗ δεν θα αυξήσει την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, το μόνο στοιχείο του λογαριασμού που την αφορά και μπορεί να επηρεάσει. Τα λοιπά στοιχεία του λογαριασμού, όπως ΕΤΜΕΑΡ, Δημοτικά Τέλη κ.λπ. δεν αφορούν τη ΔΕΗ και η τιμή τους καθορίζεται από άλλους φορείς», καταλήγει.