«Είχα το χασίς για δική μου χρήση» ισχυρίστηκε ο 34χρονος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 34χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η σύλληψη του 34χρονου είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα στην Κάλυμνο μαζί με την 28χρονη Αλβανίδα φίλη του κατηγορούμενοι για διευκόλυνση – διακίνηση πέντε Σύριων προσφύγων στη χώρα μας. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 34χρονου στην Κω παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

• Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 43,5 γραμμαρίων, τοποθετημένη σε δύο συσκευασίες

• Ζυγαριά ακριβείας

• Τέσσερα (4) δελτία ταυτότητας αρχών Ολλανδίας, Ισπανίας και Βελγίου, τα οποία έχουν ενδείξεις πλαστότητας και θα αποσταλούν για εξέταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας 

Ο 34χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Παναγιώτη Αβρίθη  προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω ο οποίος και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τα ναρκωτικά, και τον παρέπεμψε στον ανακριτή. Πράγματι ο αλλοδαπός απολογήθηκε στις 17 Αυγούστου όπου και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος ισχυρίστηκε ότι η ποσότητα που βρέθηκε σπίτι του την είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την υπόθεση της διευκόλυνσης, για την οποία τόσο στον 34χρονο όσο και στην 28χρονη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος επρόκειτο να εκδικαστεί από το αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο της Κω στις 17 Αυγούστου αλλά τελικά αναβλήθηκε αορίστως λόγω απουσίας μαρτύρων και συγκεκριμένα των αστυνομικών που είχαν κάνει τις συλλήψεις στην Κάλυμνο.

Συνήγοροι υπεράσπισης είναι οι κ.κ. Παναγιώτης Αβρίθης και Κώστας Ασλάνης.

Για την υπόθεση της διευκόλυνσης όλα ξεκίνησαν με την άφιξη στο νησί της Κω των πέντε αλλοδαπών Σύριων προσφύγων (τρεις ενήλικες και δύο ανήλικοι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν από άγνωστο διακινητή από τα τουρκικά παράλια και αποβιβάστηκαν σε κάποιο σημείο του νησιού. Εκεί, σε καφετέρια της Κω τους βρήκε το ζευγάρι των Αλβανών και τους παρέλαβε προκειμένου να τους βοηθήσει να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας μας.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αλβανοί φρόντισαν αρχικά τους πρόσφυγες σε ότι αφορά την σίτισή τους και στις 10 Αυγούστου 2016 το πρωί μετέβησαν μαζί τους στο Μαστιχάρι της Κω όπου αφού τους έβγαλαν εισιτήρια τους συνόδευσαν με πλοίο της γραμμής, στην Κάλυμνο. Και εκεί οι δύο Αλβανοί φρόντισαν να εκδώσουν νέα εισιτήρια τα οποία θα χρησιμοποιούσαν οι πρόσφυγες για να επιβιβαστούν στο πλοίο που θα τους μετέφερε στον Πειραιά.

Παρά το γεγονός ότι οι δυο διακινητές καθ’ όλη την διαδρομή που ακολούθησαν λάμβαναν μέτρα αποφυγής εντοπισμού τους από τις αστυνομικές αρχές έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Από τους αστυνομικούς κατασχεθήκαν:
Πέντε (5) πλαστές κάρτες πολίτη χώρας Ε.Ε.
Πέντε (5) ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα