Άδωνις Γεωργιάδης: μεγάλο λάθος ήταν η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Ειδική αναφορά στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ίσχυαν για τα νησιά μας, έκανε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χτες στα γραφεία της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα με αφορμή την ολιγοήμερη επίσκεψή του στο νησί μας ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε με στελέχη του κόμματος, και ανάμεσα στα άλλα συζήτησαν και τις επιπτώσεις στην περιοχή από την αύξηση του ΦΠΑ, η οποία έχει καταστήσει μη ανταγωνιστικό τον προορισμό.
«To μεγαλύτερο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στα στελέχη του κόμματος.
Μάλιστα όπως τόνισε το πρώτο που του ζήτησαν από την τρόικα όταν ήταν υπουργός ήταν η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών αλλά εκείνος τους απάντησε ότι «αν το ξαναζητήσετε θα παραιτηθώ».

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την απορία για τη στάση της κυβέρνησης επί του θέματος και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση έδωσε κάτι που νομικά είναι περίπλοκο να ανακτηθεί και δε γνωρίζουμε αν μπορεί τελικά να επανέλθει καθώς το 1987 από τον ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ κάθε χώρα εξαίρεσε μία περιοχή όπως η Γαλλία το Μονακό, και η Ελλάδα τα νησιά του Αιγαίου.

«Θα μπορούσε να δώσει κάτι άλλο ώστε αν μελλοντικά το επέτρεπε η οικονομική κατάσταση να μπορεί να επανέλθει. Τώρα όμως έδωσε κάτι τόσο ξεχωριστό που κανείς δε ξέρει εάν τα πράγματα μπορούν να επανέλθουν» είπε.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση ήταν παρών και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης ο οποίος είπε ότι η βάση της παράταξης ζητά συγκεκριμένα πράγματα και ειδικότερα ένα πρόγραμμα για τα νησιά και μέτρα νησιωτικότητας οριζόντια στην οικονομία, στην υγεία, στην παιδεία, στα έργα υποδομής.
Επίσης ζητά ενίσχυση της αυτοδιοίκησης α και β βαθμού στα νησιά, και θεσμοθέτηση πολιτικών στην κομματική οργάνωση για να ενισχυθεί το λαϊκό στοιχείο του κόμματος, διαφάνεια, συμμετοχή, ανανέωση και εκσυγχρονισμό και την εκπροσώπηση του κόμματος από τη βάση.

Τέλος είπε ότι το παράδειγμα του αντιπροέδρου της ΝΔ πρέπει όλα τα στελέχη να το ακολουθούν και να έρχονται σε διαβούλευση με τις κομματικές οργανώσεις στην περιφέρεια.