Παρέμβαση στον Υπουργό Παιδείας για άμεση στελέχωση ΚΕΔΔΥ Καλύμνου από τον Χ. Κόκκινο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με σημερινή επιστολή - παρέμβασή του (α.π.: 169/19.8.2016) μεταφέρει στον Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Φίλη και τους συνεργάτες του το αίτημα να στελεχωθεί άμεσα και να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.) Καλύμνου για άτομα με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες.

Ο κ. Χ. Κόκκινος επισημαίνει ότι τα επτά νησιά της Δωδεκανήσου (Κάλυμνος, Λέρος, Λειψοί, Αστυπάλαια, Αγαθονήσι, Αρκιοί) με 5.000 μαθητικό πληθυσμό αναμένουν τις υπηρεσίες του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Καλύμνου. Οι τριακόσιοι (300) μαθητές με μαθησιακές ανάγκες, δυσκολίες και αναπηρία, περιμένουν να αξιολογηθούν και υποστηριχθούν.

Απαιτείται η στελέχωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό που είναι:

1. Ένας (1) δάσκαλος Φυσικής Αγωγής ΠΕ71,

2. Ένας (1) φιλόλογος Ειδικής Αγωγής ΠΕ02.50

3. Ένας (1) νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής ΠΕ60 ή 61

Στην επιστολή του επισημαίνει ότι: «Δεν υπάρχει ούτε στέλεχος για γραματειακή υποστήριξη, την οποία καλύπτει το μοναδικό μόνιμο στέλεχος του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ., ο αναπληρωτής προϊστάμενος κ. Απόστολος Τηλιακός.

Κύριε Υπουργέ,

Η δημόσια εκπαίδευση αποτελεί πυλώνα του κοινωνικού κράτους. Η κοινωνία της Δωδεκανήσου περιμένει οι νησιωτικές πολιτικές να μην καταστούν «γράμμα κενό

περιεχομένου». Σας ζητώ την άμεση παρέμβασή σας και των συνεργατών σας, προκειμένου να λυθεί ΑΜΕΣΑ το συγκεκριμένο ζήτημα που ταλανίζει τα νησιά του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Αναμένω ενέργειές σας και δηλώνω διαθέσιμος για συνεργασία μαζί σας που θα βοηθήσει τον τόπο που αγαπώ και υπηρετώ.»