Ανοιχτά για το κοινό παρέμειναν ο Κήπος και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου για την πανσέληνο

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος γιορτάστηκε και στη Ρόδο χθες (Πέμπτη) με ανοιχτό τον Κήπο και το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου συνέρευσαν οι Ροδίτες και οι επισκέπτες του νησιού από τις 20:00 έως τις 24:00.

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ευχαριστεί θερμά την κ. Μαρία Μιχαηλίδου, αρχαιολόγο Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, τους αρχαιολόγους της υπηρεσίας, τους φύλακες και όλο το προσωπικό που εργάστηκε για την υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Με τη δική σας εργασία και συμβολή η Ρόδος συμμετείχε στη γιορτή της Πανσελήνου, δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες να απολαύσουν υπό το σεληνόφως τους αρχαιολογικούς χώρους και να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς σε μία γνωριμία με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας.  Ήταν μεγάλη ευκαιρία για τους Ροδίτες και τους επισκέπτες μας  να γνωρίσουν την μακραίωνη ιστορία της Ρόδου, τον πολιτισμό καθώς και τους περιηγητές που βρέθηκαν στο νησί ανά τους αιώνες και έγραψαν σπουδαία κείμενα  για την ιστορία και τον πολιτισμό του».