Ο αθλητισμός ως χαρακτήρας ζωής

Το μήνυμα ότι ο αθλητισμός μπορεί να χαρακτηρίσει τη ζωή κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως ηλικίας, ήταν το κυρίαρχο κατά τη χθεσινή εκδήλωση στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχείου. Εκεί ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος τίμησε για τη διάκρισή τους τους παίκτες από το παιδικό τμήμα της Ρόδου μετά την κατάκτηση του αναπτυξιακού τουρνουά στα Καμένα Βούρλα τον περασμένο Ιούνιο, όπως επίσης και τον Πάχο Τσαγκάρη.

Είναι χαρακτηριστικό πώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του ζίου ζίτσου στο νησί με το σύλλογό του τον Ασκληπειό, αναδεικνύοντας πρωταθλητές Ελλάδος και μέλη των Εθνικών μας ομάδων, ενώ ο ίδιος κατάκτησε ως βετεράνος δυο χρυσά μετάλλια τον περασμένο Οκτώβρη στο «London Fall International Open 2015 - Brazilian Jiu Jitsu».

Εκτός από το Φώτη Χατζηδιάκο, εκεί ήταν ο Σέργιος Αϊβάζης ως πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ και η δημοτική σύμβουλος Ελπίδα Ατσίδη. Τη Ρόδο εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κεχαγιόγλου, ο γενικός γραμματέας και μέλος της επιτροπής υποδομών, Παναγιώτης Ταρατίτας όπως επίσης ο προπονητής Παναγιώτης Μπεκιάρης και ο Στέργιος Ζανέττος, μέλος της επιτροπής υποδομών και υπεύθυνος της αποστολής στα Καμένα Βούρλα.
 

Η βράβευση της Ρόδου
Ο δήμαρχος τόνισε πως, σημασία δεν έχει για τα παιδιά η πρώτη θέση και η χαρά της επιτυχίας αλλά η προσπάθεια, κι έριξε περισσότερο βάρος στο ότι κατάφεραν να διακριθούν σε μια διοργάνωση μακριά από τη Ρόδο όπου συμμετείχαν και ομάδες από την Αττική όπου έχουν πολύ περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες τους αλλά και τις κατάλληλες εγκαταστάσεις.

Συνέχισαν, όπως είπε, την παράδοση που θέλει τη Ρόδο ν’ αναδεικνύει σπουδαίους ποδοσφαιριστές, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ότι ο Δήμος δεν μπόρεσε να συμβάλλει τότε στην πραγματοποίηση του ταξιδιού λόγω των οικονομικών συγκυριών, παρά το ότι υπήρχε κατ’ αρχάς η καλή πρόθεση.

Ο Πάχος Τσαγκάρης τιμήθηκε για τις διακρίσεις του στο εξωτερικόΟ Πάχος Τσαγκάρης τιμήθηκε για τις διακρίσεις του στο εξωτερικό


Στη συνέχεια είπε πως θα γίνει ό, τι είναι δυνατόν και με τη βοήθεια της Ρόδου για ν’ αξιοποιηθούν τα γηπεδάκια στους Αγίους Αποστόλους και κάλεσε και τα υπόλοιπα σωματεία να μιμηθούν αυτή την κίνηση γι’ αξιοποίηση εγκαταστάσεων στις περιοχές τους, γιατί «Δήμος είμαστε όλοι μας…». Οι περιοχές του Ροδινιού και του Αγίου Δημητρίου είναι μέσα σ’ αυτές όπου μπορούν να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις.

Ο Παναγιώτης Ταρατίτας ως γενικός γραμματέας, εμφανώς συγκινημένος, κι εκπροσωπώντας τη διοίκηση της Ρόδου, συνεχάρη το Δήμο για την ιδέα να τιμηθούν τα παιδιά των ακαδημιών του συλλόγου. Τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για την ανάπτυξη όχι μόνο αθλητικά των παιδιών αλλά και πνευματικά με προπονητές- παιδαγωγούς.

Γίνονται συνεχώς κινήσεις για να μεταδοθεί μέσα σε αθλητικό πλαίσιο το μήνυμα της αλληλεγγύης, της συναδελφικότητας, της μη βίας και της απομάκρυνσης από κάθε τι ρατσιστικό, όπως και εθιστικό όπως τα ναρκωτικά και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Συνέχισε αναφέροντας ότι δίνεται βάση στις σχολικές επιδόσεις των παικτών, γι’ αυτό άλλωστε αρκετά είναι και αριστούχοι ενώ ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον ΔΟΠΑΡ και την ΕΠΣΔ για τη στήριξη αυτής της προσπάθειας.

Ως πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, ο Σέργιος Αϊβάζης συνεχάρη τον σύλλογο, τα παιδιά, τους προπονητές και τους γονείς τους για την επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση, όπως συνέχισε, είναι σημαντική η συμμετοχή των παιδιών στις ακαδημίες, ανεξαρτήτως του αν κάποια απ’ αυτά διακριθούν ή όχι. Στάθηκε στο θέμα των εγκαταστάσεων και τη στήριξη στο να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στα γήπεδα των Αγίων Αποστόλων αλλά και στο να εκσυγχρονιστεί το Δημοτικό Στάδιο για τα παιχνίδια της Ρόδου στη Γ’ Εθνική. Εκτός αυτών, είπε πως έγινε αίτημα στο Δήμο να τοποθετήσει κάγκελα στο στάδιο για λόγους ασφαλείας και ζήτησε απ’ όλους να έχουν σωστή συμπεριφορά για να αποδειχτεί ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο…

Η εφηβική ομάδα της ΡόδουΗ εφηβική ομάδα της Ρόδου

Τέλος, ο Παναγιώτης Μπεκιάρης, προπονητής στη Ρόδο, προέτρεψε τα παιδιά να συνεχίσουν να αθλούνται έχοντας όμως ως πρώτο μέλημα τη μελέτη γιατί απ’ αυτή θα επωφεληθούν όπως και να ‘χει. Η συμπεριφορά των παιδιών καθ’ όλο το ταξίδι και την παραμονή εκτός Ρόδου για το τουρνουά ήταν υποδειγματική, γι’ αυτό απέσπασαν και τα συγχαρητήρια από τους διοργανωτές και όχι μόνο. Επίσης κάλεσε το Δήμο να παραμείνει κοντά στις ακαδημίες και να παρακολουθεί αγώνες, όποτε αυτό είναι δυνατό.

Οι παίκτες της Ρόδου που βραβεύτηκαν ήταν οι παρακάτω Σκαρπέτης, Πέτσικας, Κουμέντος, Κοντός, Σταματούλας, Αμπελάς, Κεχαγιόγλου, Αυγουστάκης, Κωνσταντινίδης, Κάππος, Σκούρας, Αλιμερκάι, Πόλο, Μουσάκου, Αρίφης, Πελαρδής, Λαζαράκης, Ζαχαρίας Α., Ζαχαρίας Κ., Μπεκιάρης Ν., Ζανέττος Ν.

Η βράβευση του Πάχου Τσαγκάρη
Ο σημαντικός αυτός προπονητής και αθλητής έκανε γνωστή μέσα από τις δηλώσεις του χθες την προσπάθεια στη σχολή για τη δημιουργία ικανών ανθρώπων πάνω απ’ όλα αλλά και αθλητών. Δήλωσε ότι στην ομάδα της Ρόδου βρίσκονταν παιδιά που ξεκίνησαν μαζί του στο ζίου ζίτσου και μεταπήδησαν στο ποδόσφαιρο, απονέμοντάς του εν συνεχεία αυτά την τιμητική διάκριση.

Παράλληλα σημείωσε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα παιδιά μέσα από το άθλημα του ζίου ζίτσου εκπροσωπούν τη Ρόδο και την Ελλάδα σε διοργανώσεις διεθνούς επιπέδου, όπως και αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας-λάτρεις του αθλητισμού, αν και ο ίδιος δεν θέλησε να αποκαλύψει πόσων ετών είναι…