Εν μέσω σεζόν έφυγαν  οι υπάλληλοι από το δήμο Ρόδου

Ένορκη διοικητή εξέταση, για το πόσοι υπάλληλοι και στελέχη του Δήμου της Ρόδου βρίσκονται αυτές τις μέρες σε άδεια, αναμένεται να διατάξει σήμερα ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος, μετά την χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε για ανάκληση των αδειών από τις υπηρεσίες του Δήμου.

 

Ο ίδιος, έχει ζητήσει αναλυτικό αριθμό αδειούχων υπαλλήλων για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το αποτέλεσμα της έρευνας που θα προκύψει θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Η έντονη αντίδραση του Δημάρχου Ρόδου, προέκυψε όταν ο ίδιος φαίνεται να ζήτησε από συγκεκριμένη υπηρεσία την συνδρομή της, και έλαβε απάντηση «δεν γίνεται τώρα, αφού οι υπάλληλοι είναι αδειούχοι.»!

Το γεγονός έχει προκαλέσει ήδη τις πρώτες αντιδράσεις στο σύλλογο των εργαζομένων του Δήμου της Ρόδου και στους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι σημείωναν χθες ότι κανείς δεν μπορεί να ποινικοποιήσει το δικαίωμα του εργαζόμενου να πάρει θερινή άδεια όπως δικαιούται.

Σήμερα αναμένεται να κληθούν οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των τμημάτων για να δώσουν σχετικές εξηγήσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Την ανάκληση όλων των αδειών που δόθηκαν σε υπαλλήλους του δήμου Ρόδου, αποφάσισε ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος σε μία προσπάθεια να λειτουργήσουν καλύτερα οι υπηρεσίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο κ. Χατζηδιάκος έδωσε χτες εντολή στον γενικό γραμματέα του δήμου Ευγένιο Κορναρόπουλο, να ανακαλέσει τις άδειες των υπαλλήλων, προφανώς επειδή διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλές απουσίες από τις οποίες δημιουργούνται προβλήματα.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του δήμου αναφέρονται τα εξής: «Συνέχεια στις επισκέψεις στις δημοτικές ενότητες  Ρόδου  «έδωσε» την Πέμπτη 18 Αυγούστου,  ο δήμαρχος Ρόδου κος  Φώτης Χατζηδιάκος,  επικεφαλής κλιμακίου  για την  καταγραφή και επίλυση προβλημάτων που αφορούν κυρίως την καθημερινότητα και τις βασικές υποδομές. 

Ο κος Χατζηδιάκος επισκέφτηκε  την Κοιλάδα των Πεταλούδων, παρουσία του αντιδημάρχου πολιτικής προστασίας και αποκεντρωμένων δομών κου Αγαπητού Πάλλα και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Ρόδου. Εντοπίσθηκαν  προβλήματα καθημερινής λειτουργίας που αφορούν: Τη φύλαξη της κοιλάδας, την καταστροφή της Πανίδας από την αδέσποτη βόσκηση αλλά και την αναγκαιότητα φύτευσης νέων δένδρων.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ρόδου, επισκέφτηκε την Τοπική Κοινότητα Μαριτσών παρουσία του Προέδρου κου Μόσχου Ζερβού. Πραγματοποίησε αυτοψίες  στη δημοτική και αγροτική οδοποιία, στο βιολογικό καθαρισμό, όπως    και  στο κτίριο του Νηπιαγωγείου Μαριτσών, στο οποίο χρειάζεται να γίνει παρέμβαση,  πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου.

Επιπλέον, για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου,  δόθηκε εντολή από το δήμαρχο Ρόδου, στο Γενικό Γραμματέα κο Ευγένιο Κορναρόπουλο, να   ανακαλέσει  όλες τις άδειες των υπαλλήλων και ζήτησε εγρήγορση από όλες τις υπηρεσίες,  προκειμένου η δημοτική μηχανή να μπορέσει  να ανταποκριθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλες τις προκλήσεις που παρουσιάζονται, μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου».