Οριστικά εκτός η Σάλακος, αναμονή για τ’ Απόλλωνα

Επίσημη, οριστική και αμετάκλητη είναι από χθες η απόσυρση της Ασπίδας Σαλάκου από τις διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Οι άνθρωποι του σωματείου επιβεβαίωσαν, με την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας χθες το μεσημέρι,  την απόφασή τους να μη δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, συνεπώς στην κληρωτίδα του διαχωρισμού των ομίλων και του καταρτισμού του αγωνιστικού προγράμματος, την ερχόμενη Τετάρτη στα γραφεία της ΕΠΣΔ, θα μπουν καταρχήν είκοσι τρεις ομάδες.

Σε αυτές ενδέχεται να προστεθεί ο Απόλλων Απολλώνων, ο οποίος συνεχίζει να περιμένει την επίσημη απάντηση της ΕΠΟ σχετικά με το κατά πόσο έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας.

Στην περίπτωση που η Ομοσπονδία τοποθετηθεί αρνητικά, οι Απολλωνιάτες θα κατεβάσουν την ομάδα τους στη Β’ κατηγορία, συνεπώς το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί όπως ακριβώς το προβλέπει η προκήρυξη, σε δύο ομίλους των δώδεκα ομάδων. Διαφορετικά, ο ένας όμιλος θα μείνει με έντεκα.

 Χθες «κλείδωσαν» τη συμμετοχή τους τα παρακάτω σωματεία: Κύπρος, Ορφέας, Ευκλής, Κατταβιά, Πολύστρατος, Τήλος, Απόλλων Καλυθιών, Χάλκη, Εθνικός, Αναγέννηση Έμπωνα, Διγενής, Πολυβώτης, Ιππότες, Άγιος Γεώργιος, Ακουσίλαος, Αθλέτικο Αφάντου, Άγιος Ισίδωρος, Δαμάγητος, Ασπίδα Απολακκιάς, Νηρέας, Αδελφοσύνη, Σύμη, Ευαγόρας
                                         
Άνοδος και υποβιβασμός
Υπενθυμίζεται, πως βάσει της προκήρυξης, στην Α’ κατηγορία θα προβιβαστούν οι πρώτοι των τριών ομίλων, ενώ οι δευτεραθλητές θα διεκδικήσουν μία τέταρτη θέση ανόδου, μέσα από «μίνι» πρωτάθλημα με διπλές αναμετρήσεις.
 
Στη δε περίπτωση που οι Ιάλυσος και Ρόδος παραμείνουν στη Γ’ Εθνική κατηγορία και ταυτόχρονα ο κυπελλούχος Δωδεκανήσου κατακτήσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος, στα «σαλόνια» του τοπικού θα ανέβει και πέμπτη ομάδα, η δεύτερη της ειδικής βαθμολογίας των μπαράζ.

Στη Γ’ κατηγορία θα υποβιβαστούν οι τελευταίοι της βαθμολογίας των δύο ομίλων της Ρόδου και μία τρίτη, μέσα από αγώνα μπαράζ ανάμεσα στους ενδέκατους της βαθμολογίας, με την προϋπόθεση πως θα πέσουν από την Α’ κατηγορία τρεις ομάδες του ομίλου της Ρόδου