Ραντεβού τον…Σεπτέμβρη

Και ανεπίτρεπτο είναι και παράνομο και απερίγραπτο αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια με τις άδειες σε ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ υπηρεσίες και όχι βεβαίως  μόνο στον Δήμο της Ρόδου. Το να πάρουν άδεια οι εργαζόμενοι δεν είναι καθόλου κακό, αλλά το να «κλείνουν» σχεδόν υπηρεσίες και τμήματα, να μην μπορούν να ανταποκριθούν ακόμα και στα στοιχειώδη  και να δίνουν  «ραντεβού τον Σεπτέμβρη» είναι απαράδεκτο για το νησί της Ρόδου.

Για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, να θυμίσουμε ότι ο πληθυσμός του νησιού ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ τον Ιούλιο και Αύγουστο και άρα, αντίστοιχα θα πρέπει να παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα οι υπηρεσίες νευραλγικού τουλάχιστον χαρακτήρα: Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Νοσοκομεία και ότι άλλο έχει σχέση με την εξυπηρέτηση ή την ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών.

Τις προηγούμενες δεκαετίες, οι νευραλγικές αυτές υπηρεσίες, έβγαζαν ειδικό πρόγραμμα, ολιγοήμερων αδειών τις μέρες αυτές, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί σωστά (στο μέτρο του δυνατού) ο κρατικός μηχανισμός. Το τι γίνεται σήμερα, καλύτερα να μην το περιγράψουμε. Μια ματιά να ρίξει κανείς δίπλα του, καταλαβαίνει απόλυτα...!

Μιχ.Μ.