Προετοιμασία του Έλαφου για το Ομνιουμ

Στο ποδηλατοδρόμιο του Δημοτικού Σταδίου συνεχίζουν την προετοιμασία τους οι αθλητές του Έλαφου περίπου δύο βδομάδες πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Όμνιουμ.

Από το ροδίτικο σύλλογο θα ταξιδέψουν για την Αττική και το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο ο Δανιήλ Κελεπέρας, για να συμμετάσχει στην κατηγορία Ανδρών, παρότι ανήκει στην κατηγορία Νέων, αλλά και ο Αιμιλιανός Κελεπέρας, ώστε να δώσει το «παρών» στους Έφηβους.

Επίσης, οι Μάνος Ζαννάκης και Θανάσης Παπαδόπουλος πρόκειται να λάβουν μέρος στην κατηγορία των Παίδων.  
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Όμνιουμ στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου είναι ουσιαστικά η διοργάνωση των συνθέτων αγωνισμάτων για την ποδηλασία, με έξι αγωνίσματα συνολικά να περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

Αυτά θα διεξαχθούν το παραπάνω διήμερο με την ακόλουθη σειρά:
-Αγώνας Σκρατς απόστασης ανάλογης με την κάθε κατηγορία, όπως φαίνεται στο άρθρο 3.2.174 των Κανονισμών Πίστας.

-Ατομική Καταδίωξη (Πουρσουίτ), απόστασης ανάλογης με την κάθε κατηγορία, όπως φαίνεται στο άρθρο 3.2.052 των Κανονισμών Πίστας, χωρίς τελικό, σε σειρές, με αντιπάλους κάθε φορά δύο ποδηλάτες σύμφωνα με την γενική ατομική κατάταξη μετά τον αγώνα Σκρατς.

-Αγώνας με Αποκλεισμό (Elimination).
-500 μ. ή 1000 μ. Ατομικής Χρονομέτρησης (σε σειρές, με αντιπάλους κάθε φορά δύο ποδηλάτες σύμφωνα με την γενική ατομική κατάταξη μετά τον αγώνα με αποκλεισμό).

-Ένας γύρος (στροφή) πίστας Ατομικής χρονομέτρησης (με εκκίνηση εν κινήσει).  ----Αγώνας Πόντων, απόστασης ανάλογης με την κάθε κατηγορία, όπως φαίνεται στο άρθρο 3.2.117 των Κανονισμών της UCI (άνδρες 40 χλμ. - έφηβοι και γυναίκες 25 χλμ. – παίδες και νεάνιδες 20 χλμ. – κορασίδες 15 χλμ.).

Στην τελική ευθεία για το «Elafos Pista Challenge»
Πριν όμως από τη διοργάνωση του όμνιουμ, ο Έλαφος θα διοργανώσει στο στάδιο «Διαγόρας» αγώνα πίστας την Κυριακή 28 Αυγούστου με την ονομασία «Elafos Pista Challenge» για τις κατηγορίες Ανδρών και Εφήβων. Στα  διαστήματα από το τέλος του ενός αγωνίσματος έως την αρχή του άλλου θα γίνουν και κάποιοι αγώνες μικρότερων κατηγοριών για Μίνι και Παμπαίδες-Παγκορασίδες, ώστε να διανθιστεί καταλλήλως το πρόγραμμα. Την ερχόμενη Τρίτη θα υπάρχει από τους διοργανωτές μια πιο σαφής εικόνα για το πού θα κυμανθούν οι συμμετοχές αλλά το ενδιαφέρον από τα ροδίτικα σωματεία παραμένει.

Το πρόγραμμα του αγώνα:
09:00 ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
09:30 ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΡΑΤΣ Α=10χμ –ΕΦΗΒΩΝ-7,5χμ ΤΕΛΙΚΟΣ

10:00 200μ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΙΝΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΟΣ
10:35 ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΟΥΡΣΟΥΙΤ 4ΧΜ-3ΧΜ ΤΕΛΙΚΟΣ
11:15 200μ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΠ-ΠΚ ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΟΣ
11:45 ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ 1 ΣΤΡΟΦΗ Α-Ε ΤΕΛΙΚΟΣ

12:10 ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ 1 ΣΤΡΟΦΗ 412Μ ΜΙΝΙ ΤΕΛΙΚΟΣ
12:40 ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ 1 ΣΤΡΟΦΗ 412Μ ΠΠ-ΠΚ ΤΕΛΙΚΟΣ
13:10 ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ 1ΧΜ Α-Ε ΤΕΛΙΚΟΣ
13:45 AΠΟΝΟΜΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το τελικό πρόγραμμα των αγώνων και οι λίστες εκκίνησης στο Τεχνικό Συνέδριο ώρα 9.00 πριν την έναρξη των αγώνων, στο οποίο θα παρίστανται υποχρεωτικά, οι εκπρόσωποι των ομάδων.
• ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές ποδηλάτες που ανήκουν σε σωματεία της δύναμης της Ε.Ο.Π.

Ο ποδηλατικός όμιλος Ο Α.Σ.Ρ ‘’ΕΛΑΦΟΣ ‘’ δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε ατύχημα ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα .
• ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία πίστας. Στον αγώνα όλοι οι ποδηλάτες θα συμμετάσχουν μόνο με ποδήλατα πίστας.
• Στις κατηγορίες Μινι ,ΠΠ, ΠΚ με οποιοδήποτε ποδήλατο
• Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής από τα σωματεία να υποβληθούν μέχρι 22-8-2016 ημέρα Δευτέρα και 21.00 στο fax 2241038341 ή στο e-mail elafoscyclingteam@yahoo.gr . Θα πρέπει να αναγράφουν τα αγωνίσματα που επιθυμεί κάθε ποδηλάτης να συμμετέχει.

• ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα .
• ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
Ο 1ος νικητής, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα .
Ο 2ος νικητής αργυρό μετάλλιο και δίπλωμα
Ο 3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα
4ος -5ος -6ος δίπλωμα !
Πληροφορίες: Κυριάκος Κελεπέρας 6972200236, 2241038431

Ο Δανιήλ Κελεπέρας θα συμμετάσχει στο Όμνιουμ το Σεπτέμβρη για τον Έλαφο
Ο Δανιήλ Κελεπέρας θα συμμετάσχει στο Όμνιουμ το Σεπτέμβρη για τον Έλαφο