Πολλοί οι επικίνδυνοι κλώνοι

Να επισπεύσει ο δήμος την καταγραφή των επικίνδυνων δέντρων τα κλαδιά των οποίων απειλούν την ασφάλεια των πολιτών, ζητούν κάτοικοι της πόλης, φοβούμενοι ατυχήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές τους.

Ειδικότερα και όπως επεσήμαναν στη «Ρ», μία τέτοια περιοχή είναι η οδός Σοφούλη, όπου υπάρχουν δέντρα με επικίνδυνα κλαδιά τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να προκαλέσουν δυστύχημα τόσο σε περαστικούς όσο και σε διερχόμενα οχήματα.

Όπως εξηγούν πολλά τέτοια δέντρα έχουν μεγάλα και ξερά κλαδιά τα οποία καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του δρόμου και πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα για να μη θρηνήσουμε θύματα, ενώ πολλά δέντρα είναι παλιά και πρέπει να κοπούν.
Μέριμνα πρέπει όμως να υπάρξει και για επικίνδυνα σημεία όπου τα δέντρα ιδιωτών έχουν καλύψει τους σηματοδότες, πίνακες του ΚΟΚ, αλλά και το φωτισμό των κεντρικών δρόμων με αποτέλεσμα να μη διευκολύνονται οι οδηγοί και οι πεζοί.

Από την άλλη όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι της πόλης, θα πρέπει να γίνεται καθημερινός καθαρισμός σε πάρκα, πλατείες και κεντρικά σημεία της πόλης τα οποία ως πολυσύχναστα συγκεντρώνουν πολλά σκουπίδια. Δυστυχώς κάποια από αυτά έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους παρουσιάζοντας άσχημη εικόνα και δίνοντας κακή εντύπωση στους επισκέπτες μας.

Η καθαριότητα της πόλης είναι ένας τομέας για τον οποίο πρέπει καθημερινά να υπάρχει μέριμνα, τόσο με τον καθαρισμό από τα σκουπίδια και τα ξερόχορτα όσο και με τον καλλωπισμό τους.