Επιτυχημένη η Γιορτή Μελιού στην Κάλυμνο που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το μέλι Καλύμνου είναι το επόμενο προϊόν που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα αναθέσει την πιστοποίησή του ως ΠΟΠ-ΠΓΕ, θέλοντας να δώσει προστιθέμενη αξία στην παραγωγή αυτού του προϊόντος με ιδιαίτερα μεγάλη διατροφική αξία.

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, η επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη στην Κάλυμνο. Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης είχε συναντήσεις με τους Προέδρους και τα μέλη των δύο Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών Καλύμνου κ.κ. Γιάννη Γαβαλά και Γιώργο Κουσιώτη, με τους Προέδρους και τα μέλη των Αλιευτικών Συλλόγων Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου και Κω κ.κ. Μανώλη Κουλιά και Πέτρο Παπασεβαστό, με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καλύμνου κ.κ. Μανώλη Καραβοκυρό και Μιχάλη Πονήρη και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καλύμνου κ. Άγγελο Καλαθιανάκη.

Επίσης συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας στην αίθουσα συσκέψεων του Δήμου Καλύμνου, με τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Γιαλούζη και με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Μικέ Ρήγα, Σακελλάρη Τηλιακό και Μ. Τρικοίλη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μετά το πέρας των συναντήσεων ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους Δήμους, τους φορείς των νησιών και με σύμμαχο την κοινωνία, προχωρά στην ανάδειξη, την προβολή και την απόδοση ταυτότητας των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων που παράγουν οι παραγωγοί μας.

Στρατηγικός μας στόχος είναι η διασύνδεση της εξαίρετης τοπικής μας παραγωγής με την γαστρονομία και το τουριστικό μας προϊόν. Επιχειρούμε να καταστήσουμε στην συνείδηση των επισκεπτών της περιοχής μας, τα νησιά μας ως γαστρονομικό προορισμό κάνοντας πράξη το όραμα του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Διεκδικούμε να είμαστε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019. Στο πλαίσιο αυτό και αφού ωρίμασε η πρόταση μας, το προσεχές διάστημα θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε το μέλι Καλύμνου, που οι αναφορές του ξεκινούν από την αρχαιότητα, ως προϊόν ΠΟΠ-ΠΓΕ.

Η διαβούλευση, η ενημέρωση και η επαφή με τους φορείς και τους παραγωγούς των νησιών μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια μας».