Tο καλό μας κράτος

Tο καλό μας κράτος

Tο καλό μας κράτος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 189 ΦΟΡΕΣ

(Α’ μέρος)

Γράφει ο Βασίλης Μαυράκης

Προς τους απανταχού ευρισκομένους Νιοχωρίτες και τους απανταχού ευρισκομένους Α.Ο.Ν. ΙΤΕΣ (Αθλητικός Όμιλος Νιοχωρίου ο ΠΕΙΣΙΔΩΡΟΣ).

Υπήρχε, λοιπόν, στο Νιοχώρι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου της Α.Ο.Ν., εκεί έπαιζαν ποδόσφαιρο μικροί και μεγάλοι και διάφορα άλλα παιχνίδια. Ήμασταν πολύ ευτυχείς μ’ αυτό το γήπεδο ποδοσφαίρου (η λεγόμενη ΛΙΜΝΗ). Το Αμερικανικό πλοίο ΚΟΥΡΙΕΡ το χρησιμοποιούσε και είχαμε, σαν Α.Ο.Ν. και μερικά οφέλη. Εγώ δεν έπαιζα ποδόσφαιρο, γιατί η μητέρα μου δεν ήθελε (υπάκουος). Ξαφνικά, λένε οι «ΦΩΣΤΗΡΕΣ» να το δώσουμε για να φτιάξει ο Ε.Ο.Τ. (νομίζω) ξενοδοχείο και έφτιαξαν το Γκραντ Οτέλ και κατέστρεψαν την νεολαία για τα κέρδη και να τα αποτελέσματα. Ναρκωτικά και ασέβεια, ουδείς σεβασμός πλέον προς τον φίλο, προς τον συνάνθρωπο. Πολλοί βγάλανε λεφτά από αυτή την υπόθεση.

Τόσα χρόνια, τόσα δισεκατομμύρια. Τώρα ζητάμε από το «ΚΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ», να μας δώσει στο Νιοχώρι, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και τους προτείνουμε την περιοχή του Αρχαίου Σταδίου, μόνο γήπεδο χωρίς κτιριακές εγκαταστάσεις. ΚΑΝΕ ΤΟ καλό μας ΚΡΑΤΟΣ για τη ΝΕΟΛΑΙΑ.
Επίσης, να θυμηθούμε όλοι καλά. Υπήρχε ένα γήπεδο του μπάσκετ στη γωνιά της οδού 25ης Μαρτίου και Αμερικής. Εκτός από το γήπεδο του μπάσκετ είχε χώρους για σφαιροβολία, άλμα απλούν και τριπλούν, άλμα εις ύψος και επι κοντώ. Σ’ αυτό το γήπεδο, πέρασε όλη η Νεολαία του Νεοχωρίου.

Επίσης, απ’ αυτό το γήπεδο πέρασαν όλες οι ομάδες μπασκετ του 6ου Αμερικανικού στόλου. Τότε στη Ρόδο κυκλοφορούσαν μόνο δολάρια και τα γνώριζαν μικροί και μεγάλοι. Σ’ αυτό το γήπεδο γίνανε πολλά πρωταθλήματα, πόλεων Ελλάδος, Λιμενικού και τοπικά. Εγώ τότε έπαιζα μπάσκετ. Λόγω Αμερικανών όλοι μας είχαμε από μια μπάλα του μπάσκετ. Αξέχαστοι ο Θωμάς, ο Δόξης. Ξαφνικά, να και πάλι, ο «ΦΩΣΤΗΡΑΣ» να το δώσουμε να φτιάξουν το κτίριο του Ο.Τ.Ε. και δεν πειράζει αν καταστραφεί η ΝΕΟΛΑΙΑ.

Ο Ο.Τ.Ε., όλα αυτά τα χρόνια, έβγαλε δισεκατομμύρια. Και πάλι κανένας δεν μίλησε και κανένας δεν έφερε αντίρρηση. Τώρα το «ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΣ» να μας βρει χώρο και να μας φτιάξει ένα κλειστό μπάσκετ. Το μέρος υπάρχει και είναι α) Πίσω από το θέρμαι, β) πίσω από την τουριστική σχολή, γ) Δίπλα από του Μητροπολίτη μας το σπίτι, δ) στις εκατό χουρμαδιές. Έλα ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΣ, κάνε κάτι για την Νεολαία και τον Αθλητισμό. ΜΠΟΡΕΙΣ;

Συνεχίζουμε, υπήρχε και η ΛΕΣΧΗ της Α.Ο.Ν. σε μια παλιά Ιταλική αγορά, δίπλα στην Οικοκυρική. (Αλήθεια, γιατί διαλύθηκε και η Οικοκυρική;). Η Α.Ο.Ν. ήταν ένα ολοκληρωμένο Αθλητικό Σωματείο και το διέλυσε το ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΣ. Δώστε μας πίσω αυτά που μας πήρατε και στη συνέχεια, μέχρι τώρα μας αγνοήσατε κι εμείς, οι παλιοί αθλητές της Α.Ο.Ν., θα ξαναφτιάξουμε το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Σπυρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"