Στέκι τοξικομανών το πάρκο δίπλα στο “Ρόδον”

Αγανακτισμένοι είναι κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής γύρω από το πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το κινηματοθέατρο το ΡΟΔΟΝ, εξαιτίας των όσων συμβαίνουν εκεί κάθε βράδυ καθώς έχει μετατραπεί σε στέκι τοξικομανών!

Όπως καταγγέλλουν στη «Ροδιακή» συμπολίτες μας, η κατάσταση έχει πλέον φθάσει στο απροχώρητο καθώς κάθε βράδυ από τις 9.30 και έπειτα συγκεντρώνονται δεκάδες άτομα στο συγκεκριμένο πάρκο, δημιουργώντας διάφορα προβλήματα.

Δεν είναι μόνο η φασαρία και ο θόρυβος που κάνουν και που διαρκεί έως τα ξημερώματα, αλλά και οι ζημιές που προκαλούν, αφού μόλις δουν φως αναμμένο φροντίζουν να το … τακτοποιήσουν και να σπάσουν τις λάμπες ώστε οι όποιες ενέργειες τους να μην φαίνονται.


Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, αναφέρουν πως κάθε βράδυ μετρούν περισσότερα από 70 άτομα σε αυτό το παρκάκι, αρκετά εκ των οποίων είναι εξαρτημένα και δεν διστάζουν ακόμη και να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών! Μάλιστα όπως καταγγέλλεται αυτός είναι κυρίως και ο λόγος που δεν αφήνουν λάμπα αναμμένη. Οι επιχειρηματίες τόνισαν πως σε συνεργασία με το δήμο, τοποθέτησαν κολώνες με προβολείς, οι οποίοι όμως δεν άναψαν παρά ένα δύο βράδια καθώς μετά καταστράφηκαν από τους «βραδινούς επισκέπτες» του πάρκου!

Η όλη κατάσταση έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των γύρω επιχειρήσεων με αποτέλεσμα την έντονη δυσαρέσκεια των επαγγελματιών οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δουλέψουν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα οι ίδιοι εκφράζουν και φόβους ακόμη και για την ασφάλειά τους αλλά και όσων τυχόν περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο αργά το βράδυ, ενώ ακόμη και οι τουρίστες δείχνουν να το αποφεύγουν!

Πάντως το όλο θέμα έχει τεθεί υπόψη των αρμοδίων και ζητείται πλέον να δοθεί ένα τέλος. Αυτό – σύμφωνα με τους επιχειρηματίες- μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας η οποία δεν θα διστάσει να προχωρήσει ακόμη και σε συλλήψεις εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα.


Αξίζει να σημειωθεί πως από πλευράς του δήμου έγιναν αρκετές προσπάθειες το προηγούμενο διάστημα με την τοποθέτηση ακόμη και των προβολέων, τους οποίους μάλιστα αντικαθιστούσαν τα συνεργεία καθημερινά, μετά τις φθορές που προκαλούνταν τις βραδινές ώρες από τους άγνωστους δράστες.

Το αποκορύφωμα ήρθε όταν τα συνεργεία βίδωσαν σταθερά τους προβολείς αυτούς, και ακολούθησε η φθορά και το σπάσιμό τους!
«Πρόκειται για ένα από τα κεντρικότερα πάρκα της πόλης μας», τονίζουν κάτοικοι και επιχειρηματίες «και αν τώρα το καλοκαίρι συμβαίνουν αυτά, φανταστείτε τι θα γίνεται εκεί το χειμώνα»!