Ταξιδεύει και ο Άθλος για το Όμνιουμ

Ικανοποιητική φαίνεται πως θα είναι η παρουσία της ροδίτικης ποδηλασίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Όμνιουμ το διήμερο 3-4 Σεπτεμβρίου. Κι αυτό γιατί και ο Άθλος θα έχει εκπροσώπηση στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο με το Γιάννη Μπούσδρα στην κατηγορία Ανδρών.

Η διοργάνωση του όμνιουμ προϋποθέτει σημαντικές ικανότητες σε έξι στο σύνολο αγωνίσματα ώστε ο ποδηλάτης να συγκεντρώσει τους κατάλληλους πόντους στο καθένα απ’ αυτά και να πάρει μια θέση όσο ψηλότερα γίνεται. Ο έμπειρος αθλητής του Άθλου θα δώσει γι’ άλλη μια φορά ό, τι καλύτερο μπορεί προκειμένου να έχει ένα καλό πλασάρισμα με δεδομένο και τον έντονο συναγωνισμό στους Άνδρες.

Η διοργάνωση των σύνθετων αγωνισμάτων του όμνιουμ:

Τα έξι αγωνίσματα θα διεξαχθούν το παραπάνω διήμερο με την ακόλουθη σειρά:

-Αγώνας Σκρατς απόστασης ανάλογης με την κάθε κατηγορία, όπως φαίνεται στο άρθρο 3.2.174 των Κανονισμών Πίστας.

-Ατομική Καταδίωξη (Πουρσουίτ), απόστασης ανάλογης με την κάθε κατηγορία, όπως φαίνεται στο άρθρο 3.2.052 των Κανονισμών Πίστας, χωρίς τελικό, σε σειρές, με αντιπάλους κάθε φορά δύο ποδηλάτες σύμφωνα με την γενική ατομική κατάταξη μετά τον αγώνα Σκρατς.

-Αγώνας με Αποκλεισμό (Elimination).

-500 μ. ή 1000 μ. Ατομικής Χρονομέτρησης (σε σειρές, με αντιπάλους κάθε φορά δύο ποδηλάτες σύμφωνα με την γενική ατομική κατάταξη μετά τον αγώνα με αποκλεισμό).

-Ένας γύρος (στροφή) πίστας Ατομικής χρονομέτρησης (με εκκίνηση εν κινήσει).  ----Αγώνας Πόντων, απόστασης ανάλογης με την κάθε κατηγορία, όπως φαίνεται στο άρθρο 3.2.117 των Κανονισμών της UCI (άνδρες 40 χλμ. - έφηβοι και γυναίκες 25 χλμ. – παίδες και νεανίδες 20 χλμ. – κορασίδες 15 χλμ.).

Κάποιες από τις λεπτομέρειες του αγώνα:

 

Διοργάνωση του αγώνα
Όπου αυτό είναι δυνατόν, θα πρέπει να υπάρχει ένα διάλειμμα 30 τουλάχιστον λεπτών, μεταξύ δύο αγωνισμάτων.

Κάθε ποδηλάτης που δεν παίρνει εκκίνηση σε κάποιο από τα αγωνίσματα του όμνιουμ, αποκλείεται από την συμμετοχή στα υπόλοιπα αγωνίσματα που ακολουθούν και θα θεωρείται σαν ποδηλάτης που εγκατέλειψε τον αγώνα. Έτσι λοιπόν θα εμφανίζεται τελευταίος στην γενική ατομική κατάταξη με την σημείωση ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ (ΕΓΚ).

 

Κατάταξη
Μετά από κάθε αγώνισμα θα ανακοινώνονται πλήρη αποτελέσματα. Ένα σύνολο (άθροισμα) βαθμών, ενημερωμένο μετά από κάθε αγώνισμα, που θα αποτελεί την Γενική Ατομική Κατάταξη μέχρι την στιγμή εκείνη, θα ανακοινώνεται μετά από κάθε αγώνισμα. Νικητής θα είναι ο ποδηλάτης που έχει τους περισσότερους πόντους. Στα πρώτα πέντε αγωνίσματα οι αθλητές θα παίρνουν τους εξής βαθμούς: 1ος 40 β., 2ος 38 β., 3ος 36 β., 4 ος 34 β., 5ος 32 β., 6ος 30 β. και ούτω καθεξής. Από το 21ο οι αθλητές θα παίρνουν 1β.

Στο 6ο και τελευταίο αγώνισμα, στους πόντους, οι αθλητές ξεκινούν τον αγώνα έχοντας το σύνολο των βαθμών από τα 5 πρώτα αγωνίσματα. Στο σύνολο αυτό θα προστίθενται οι βαθμοί για αυτούς που κερδίζουν γύρο και θα αφαιρούνται για αυτούς που χάνουν γύρο.

Επίσης θα προστίθενται οι κερδισμένοι πόντοι από τα σπριντ . Νικητής του όμνιουμ θα αναδεικνύεται ο αθλητής με τους περισσότερους βαθμούς.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας (ισοπαλίας), νικητής αναδεικνύεται ό αθλητής που έχει την καλύτερη κατάταξη στο τελικό σπριντ του αγωνίσματος των πόντων.

Οι αγώνες διεξάγονται με τους Κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και της UCI, και ειδικότερα για την ποδηλασία πίστας.