Απάντηση του Μιχάλη Σταυρή  για την απειλή μηνύσεων

Στην προάσπιση της δουλειάς και του έργου των υπαλλήλων της διεύθυνσης τροχαίου υλικού αποσκοπούσε η συνέντευξη την οποία παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σταυρής με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Δημοκρατική της Ρόδου».

Ο κ. Σταυρής παρά το γεγονός ότι η εφημερίδα τον απείλησε με κατάθεση μηνύσεων για το περιεχόμενο της συνέντευξης και για την απάντηση που έδωσε στα όσα καταλόγιζε το άρθρο της, εκείνος δήλωσε χτες ότι δεν πρόκειται να την… ακολουθήσει, προσθέτοντας ότι πρόκειται για κινήσεις υπερβολής και τονίζοντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει ένα άρθρο. 

«Η συγκεκριμένη εφημερίδα μπορεί να απειλεί ότι θα κάνει μηνύσεις εμείς δεν θα την ακολουθήσουμε. Εμείς είμαστε εδώ για να προσφέρουμε υπηρεσίες. Εγώ δεν έχω τίποτα προσωπικό ούτε με την εφημερίδα, ούτε με κανένα δημοσιογράφο.

Εγώ έκανα τη συνέντευξη τύπου για να προασπίσω τη δουλειά των εργαζομένων. Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησα αφορούν το δημοσίευμα, ως πολίτης αλλά και ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος έχω το δικαίωμα να χαρακτηρίσω ένα δημοσίευμα αν είναι σωστό ή λάθος. Έχω δικαίωμα να το κρίνω και αυτό έκανα. Θα προσφύγουν γι’ αυτό στη δικαιοσύνη;

Εγώ δεν προσέβαλα κανέναν. Είναι υπερβολικά τα περί μηνύσεων… Αν κάποιος που κρίνει ένα δημοσίευμα πρέπει να λογοδοτήσει και στη δικαιοσύνη, τότε να το κάνω. Άλλωστε όλα τα δημοσιεύματα κρίνονται αναγκαστικά από τους αναγνώστες…

Εμείς είμαστε εδώ για να προσφέρουμε και όχι για να εμπλακούμε σε διαδικασίες μηνύσεων. Αν μου κάνουν μήνυση τι θα μου πουν; Γιατί έκρινες το άρθρο ότι είναι λάθος; Αυτή είναι η κρίση μου…» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο δήμαρχος ξέρει τι δουλειά κάνουμε…
Σε ερώτηση για το ποια θέση πήρε ο δήμαρχος στο θέμα που προέκυψε ο κ. Σταυρής απάντησε:  «Με το δήμαρχο είχαμε για το θέμα συζήτηση, εκείνος ξέρει πολύ καλά τι δουλειά κάνω, είναι ευχαριστημένος μαζί μου έχει ιδία άποψη για τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν.

Εκείνο που με ενόχλησε είναι ότι για μία φωτογραφία για την οποία δε γνωρίζεις τι αφορά, ρωτάς για να μάθεις…

Για την απάντησή μου εκτιμά ότι ήταν πολύ στοχευμένη γιατί γνωρίζει τι δουλειά κάνω και εγώ και οι εργαζόμενοι στο τροχαίο υλικό και μας στηρίζει πλήρως.

Ειδικά εμένα με στηρίζει πάντα γιατί γνωρίζει ότι είμαι ένας από αυτούς που δουλεύει καθημερινά και παράγει έργο».