Ασέβεια στην παράδοση

Στη ματαίωση του τουρνουά Seven Side, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο γήπεδο Κοσκινού, αναγκάστηκε να προχωρήσει η ΕΠΣΔ. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της διοργανώτριας, τα σωματεία που ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμά της δεν ξεπέρασαν τα έξι, τη στιγμή που το τουρνουά απαιτούσε τη συμμετοχή τουλάχιστον δέκα ομάδων.

Οι περισσότερες από τις ομάδες της Α’ κατηγορίας επικαλέστηκαν τα φιλικά παιχνίδια που έχουν προγραμματισμένα για το Σάββατο και την αδυναμία να τροποποιήσουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας, ενώ εκείνες της Β’ και της Γ’ κατηγορίας δήλωσαν ανέτοιμες, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα προπονήσεις.

Στην ανακοίνωση της ΕΠΣΔ γίνεται λόγος για αναβολή, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος Χρυσόστομο Ψέλλα να τονίζει πως θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε το Seven Side να διοργανωθεί κάποια στιγμή αργότερα, ίσως την περίοδο των εορτών.

Σε κάθε περίπτωση είναι κρίμα, δεδομένου πως ο θεσμός έχει βαθιές ρίζες και είναι μέρος της ποδοσφαιρικής παράδοσης του τόπου, η οποία δυστυχώς δεν τιμάται όπως της αρμόζει.